Marin Čilić ostvario uspjeh karijere

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Međugorac je u dugom i posebno psihički iscrpljujučem meču koji je trajao gotovo četiri sata slavio s 3:2 u setovima, 7:6, 6:3, 3:6, 2:6, 6:3. U polufinalu ga čeka pobjednik meča drugog i petog nositelja, odnosno Španjolca Rafaela Nadala i Andyja Murrayja.

"Jako sam sretan i zadovoljan", rekao je Čilić nakon što je Roddick posljednji zicer prosuo u aut. Naš se tenisač bacio na koljena i slavlje je moglo početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to jako težak meč, posebno u posljednjem setu kada sam znao što me čeka. Znao sam da moram ubaciti u brzinu više inače ću izgubiti", objasnio je Čilić i dodao da je servis imao ključnu ulogu u cijeloj priči.

"Zadovoljan sam kako sam servirao. U posljednjem setu sam odlično držao svoj početni uradac, a na kraju me on doveo i do konačnog trijumfa."

Na pitanje je li spreman za polufinale nakon dva iscrpljujuća meča zaredom protiv Del Potra, a zatim i Roddicka, Međugorac j

Nakon dva početna seta u kojem je prvi hrvatski reket prikazao odličnu i naspram Amerikanca superiornu igru, činilo se da se ne moramo brinuti za konačni rezultat. No, Roddick se tada vraća, osvaja najprije treću dionicu sa 6:3, a zatim i četvrtu s još uvjerljivijih 6:2. Posebno je sve hrvatske navijače na tribinama zabrinuo četvrti set u kojem je Čilić djelovao potpuno neprepoznatljivo. Roddick je ekspresno otišao na 5:0 s čak tri breaka prednosti.

M.Čilić - A. Roddick 7:6, 6:3, 3:6, 2:6, 6:3

Vezani članci