FOTO  Maja Jonjić: Lijepo bi bilo da odbojka stekne veću popularnost

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Danas djeluju muška i ženska ekipa OK Mostar koje se takmiče u 1. Federalnoj ligi, a mi smo o svemu porazgovarali sa jednom od odbojkašica OK Mostar Majom Jonjić.

Za početak predstavi se čitateljima našeg portala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdrav svim čitateljima vašeg portala! Ja sam Maja Jonjić i apsolventica sam Pravnog fakulteta na Sveučilištu u Mostaru, a ujedno i član ženske odbojkaške ekipe Mostara.

Od kada si se počela baviti odbojkom?

Odbojkom se bavim već 13 godina od kada i postoji ovaj klub s tim da je to prvih godina bila samo škola odbojke a od 2006. god. aktivno se natječe u ligi F BiH.

Članica si OK Mostar, pa možeš li malo o klubu, kada je osnovan u kojem se rangu takmiči, gdje igrate utakmice?

Kao što sam i rekla, od 2006.god. počeli smo s natjecanjima. Prve dvije godine smo igrali Dugu ligu te se već 2008. god. plasirali u viši rang odnosno Prvu ligu F BiH, koju i danas igramo. Prvu sezonu igrali smo u dvorani „Bijeli Brijeg“ s tim da smo trenirali u dvoranama osnovnih škola pa je svaka utakmica bila kao gostovanje. Danas treniramo u dvorani „Egipatsko selo“ u Južnom logoru u kojoj i odigravamo domaće utakmice, što za jedan hrvatski klub i nije neko najbolje rješenje. Zato se nadamo skoroj izgradnji nove dvorane na desnoj obali kako bi i odbojka imala svoje mjesto u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbojka je izgleda od svih sportova najmanje zastupljena u medijima. Zašto je to tako?

Hm, to pitanje se i ja često pitam. Smatram da je odbojka jedan od najljepših ženskih sportova i za igrati a i za gledati tako da ne vidim razlog zašto je premalo zastupljena kako u medijima tako i u našoj državi s tim da je u Bosni puno više posjećena nego u Hercegovini na našu žalost. Jedini razlog koji se čini razumnim je nedostatak uvjeta, dvorana, a i premala medijska pažnja za ovaj sport.

 Ima li dovoljno mladih koji hoće da treniraju odbojku, i kako zainteresirani mogu doći do kluba?

Do prije par godina u Mostaru je postojala škola odbojke koja je bila preposjećena sa oko 50-ak djece,no i ona je ukinuta zbog nedostatka termina. Zainteresiranost je velika, pa se nadamo da ćemo u jesen ponovno početi s radom kako bi se tradicija odbojke nastavila. Trenutno klub broji 15.-ak djevojaka od 17-25 godina koje igraju za prvi tim. Ako je netko od djevojaka zainteresiran da trenira, a ima više od 15 god. slobodno se može javiti. A za školu odbojke, neke konkretnije informacije ćemo imati tek na jesen.

Kakve su tvoje osobne ambicije u odbojci?

Moje osobne ambicije su u skladu s mogućnostima ovog kluba. Za sada ne baš velike ali se nadam ako dobijemo dvoranu i nešto veća sredstva da možemo postići veliki uspjeh.

Može li OK Mostar do najvećeg ranga?

Obzirom na uvjete u kojima radimo, jako teško možemo do Premjer lige. S boljim uvjetima će doći i bolji rezultati, za sada smo zadovoljni svojim plasmanom u Prvoj ligi.

Za kraj poruka našim čitateljima

Poručila bih čitateljima ako su željni dobre i atraktivne odbojke da nas dođu podržati vikendom. Naglasila bi da klub ima i mušku ekipu koji također treniraju i igraju u istoj dvorani, te ostvaruju dobre rezultate u Prvoj federalnoj ligi stoga, lijepo bi bilo da ovaj sport dosegne veću popularnost a time i veće uspjehe.
O terminima utakmica ćemo Vas obavještavati putem ovoga portala. Nadamo se vašem dolasku;)

Toliko za sada, a mi ćemo se potruditi da propratimo odbojku na našem portalu koliko je to više moguće.

hercegovina.info

Vezani članci