LANA PUDAR IDE NA OLIMPIJADU Od Grada se očekuje potpora talentiranoj Mostarki

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Mostarska plivačica, 15-godišnja Lana Pudar, danas je na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu dva puta oborila državni rekord i ostvarila olimpijsku A normu na 100 metara delfin za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada Lana dionicu je isplivala za 57,37 sekundi, što je bolji rezultat od jutrošnjeg kada je plivala 58,91. Sjajna plivačica bit će najmlađa sudionica Olimpijskih igara u Tokiju.

Lana Pudar

Nakon velikog uspjeha mlade sugrađanke, vijećnik Koalicije za Mostar u Gradskom vijeću Grada Mostara, Adil Šuta, uputio je poruku mostarskom gradonačelniku dr. Mariju Kordiću te predsjedniku Gradskog vijeća Salemu Mariću da na idućoj sjednici donesu Odluku o financijskoj potpori mladoj Lani i njezinom klubu.

"Imajući u vidu da je naša sugrađanka Lana Pudar danas ostvarila A olimpijsku normu za sudjelovanje na Olimpijadi u Tokiju, predlažem da se za potrebe pripreme Lane Pudar i ostvarenja što boljeg rezultata na Olimpijadi u Tokiju, na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara koja je planirana 23.3.2021. godine, donese Odluka o odobrenju novčanih sredstava u iznosu od 10.000 KM za potrebe priprema i sudjelovanja na Olimpijadi Lani Pudar i Klubu vodenih sportova 'Orka' čija je članica. Na ovaj način Grad Mostar dao bi svoj doprinos povijesnom uspjehu naše sugrađanke te promociji Grada Mostara. U nadi vašeg pozitivnog odgovora srdačno vas pozdravljam", napisao je Šuta u svom e-mailu upućenom Kordiću i Mariću.

Vezani članci