Janica spustila Hrvate na zemlju: 'Ljudi, budite realni!'

Vidi originalni članak
Cijela Hrvatska iščekuje petak i superkombinaciju s nadom u povijesnu mušku zlatnu medalju, očekivanja su još veća nakon zadnjeg treninga Ivice Kostelića, ali Janica pokušava skinuti teški teret s bratovih leđa.

Janica Kostelić je s četirima zlatnim medaljama i dvjema srebrnim najuspješnija alpska skijašica u povijesti Zimskih olimpijskih igara. Svaka njena riječ, kad su olimpijski uspjesi u pitanju ima posebnu važnost, a ovoga je puta svoje mišljenje o pravom duhu olimpizma objavila na svom službenom blogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se u Hrvatskoj prije utrke superkombinacije sve svodi na velika očekivanja od Ivice Kostelića, koji lovi prvu olimpijsku zlatnu medalju u hrvatskom muškom skijanju, Janica iz Sočija poručuje - 'Ljudi, budite realni i uživajte u Olimpijadi!'.

Janičinu poruku prenosimo u cijelosti.

"Različitim ljudima posebne su različite stvari. Svatko voli nešto, svatko uživa u nečem drugom, svatko ima svoju najdražu stvar, mjesto, doživljaj... Sve ovo, kod mene se može stopiti u dvije riječi - olimpijske igre. I to bez konkurencije.

Vjerujem da nisam jedina. Vjerujem da je tako većini sportaša, ako baš ne svima. Jer, to je posebna energija, posebno iskustvo... I da, poseban cilj. Cilj koji sve pretvara u potpuno savršenstvo. Međutim, ako ga i ne ostvariš, i dalje si sretan, jer dio si čarolije olimpijskih igara, i to je jednostavno - to ;)

Pozdravljam vas iz Rusije i želim vam da uživate. Nama je zasad super i sve ide prema planu. Neki su 'ugrabili' već i prve medalje, i moje čestitke njima. Bilo je već i iznenađenja, i sjajnih utrka, i suza, ali i mnoštvo veselja. Ma, kažem vam, samo uživajte. Bez obzira na rezultate, jer znamo svi da smo mi Hrvati skloni cijeniti samo prva mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budimo realni, nikome od nas u životu nije svaki dan uspješan, zato ne očekujte uvijek od svih ostalih samo ono najbolje. Naravno, mi ćemo se potruditi da rezultata bude, ali ako ih i ne bude, uživajte u olimpijskim igrama. Dovoljno su savršene same po sebi :)", poručila je Janica.

Sportski.net

Vezani članci