Izvrstan početak Dodiga i Mela na Mastersu, kući poslali braću Bryan

Vidi originalni članak
Dodig i Brazilac Marcelo Melo u prvom su kolu skupine A svladali prve nositelje američke blizance Mikea i Boba Bryana s 3:6, 6:3 i 10:8. Braća Bryan su već na samom početku meča napravili break i poveli 3:0. Dodig i Melo su vratili break i servirali za 4:4, ali su ponovno izgubili servis, a potom i set.

Drugi set puno je bolje počeo za Dodiga i Mela. Dobili su svoj servis, a potom, nakon što su prokockali dvije break lopte, ipak su oduzeli servis protivnicima i poveli 3:0. Braća Bryan vratila su break nakon dvostruke servis pogreške Mela i smanjila na 3:4, ali hrvatsko-brazilski par odmah je uzvratio i nakon toga na servis Dodiga dobili su set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je pala u super tie-breaku. Braća Bryan povela su 4:0, ali Dodig i Melo rade preokret i stižu do vodstva 9:6. Amerikanci su uspjeli spasiti dvije meč lopte na svoj servis, a potom je Dodig servisom donio veliku pobjedu nakon sat i 13 minuta igre.

Bio je to njihov peti međusobni ogled i druga pobjeda Dodiga i Mela. Posljednji dvoboj odigrali su prije par dana u polufinalu Pariza, a tada su uspješniji bili Amerikanci. Bryani su bili bolji i u finalu Wimbledona.

Pred Dodigom i Melom je dan odmora.

U prvom kolu skupine A Poljaci Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski su u ponedjeljak svladali Pakistanca Aisam-ul-Haqa Qureshija i Nizozemca Jean-Juliena Rojera sa 6:3 i 7:6 (8).

Završeno je i prvo kolo skupine B. U drugom susretu u toj skupini Indijac Leander Paes i Čeh Radek Štepanek svladali su Austrijanca Alexandera Peyu i Brazilca Brunu Soaresa sa 6:3, 5:7 i 10:8. U utorak su Španjolci David Marrero i Fernando Verdasco svladali sunarodnjake Marcela Granollersa i Marca Lopeza sa 6:1 i 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT.hr

Vezani članci