HRVATSKA Tijekom autoutrke poginuo sudac

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na međunarodnoj utrci 'Nagrada Hrvatske 2022' na automotodromu Grobnik - smrtno je stradao sudac utrke. Natjecateljski automobil je punom brzinom tijekom utrke udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazilo jedno od sudačkih mjesta. Vozilo je udarilo dvoje sudaca, muškarca i ženu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje kako se sudac nalazio iza zaštitne ograde na jednom od zavoja grobničke piste. Na njega je naletjelo vozilo. Nije pomogla ni brza liječnička intervencija i kako neslužbeno doznajemo - sudac je preminuo u bolnici na Sušaku, javila je s automotodroma Grobnik novinarka HRT-a Danijela Minić.

Dodala je kako nitko od mjerodavnih nije bio spreman dati izjave, budući da su očevid i kriminalističko istraživanje još uvijek traju. Iz Hrvatskog auto i karting saveza uputili su izraze sućuti obitelji i sudionicima utrke.

"Tijekom natjecanja 'Nagrada Hrvatske 2022' na automotodromu Grobnik, tijekom utrke izdržljivosti koja se boduje za Prvenstvo centralno-europske zone, došlo je do izlijetanja natjecateljskog vozila sa staze i udara u zaštitnu ogradu na sudačkom mjestu. Hrvatski auto i karting savez hitno je postupio te je u postupku sazivanje istražnog povjerenstva koje će najhitnije utvrditi sve pojedinosti nesretnog slučaja i o tome u najkraćem roku obavijestiti sportsku javnost, priopćeno je iz Saveza.

Dodaju kako su u neposrednom kontaktu s automotodromom Grobnik, tijelima Javne uprave, MUP-a i Međunarodne automobilističke federacije FIA-e, objavio je HRT.

Vezani članci