Zlatko Dalić: Do Eura nam trebaju četiri jake utakmice

Vidi originalni članak

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije krio zadovoljstvo na konferenciji za novinare u Puli održanoj po završetku prijateljske utakmice protiv Gruzije u kojoj su pobijedili s 2-1. Napomenuo je i da u pripremnom razdoblju do Eura trebamo odigrati četiri jake utakmice kako bi vidjeli gdje smo i što nam nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se na ovu godinu, s obzirom da je ovo bila posljednja utakmica vatrenih u 2019., Dalić je naglasio kako je godina bila više nego dobra, jer je hrvatska reprezentacija ostvarila primarni cilj, odnosno plasman na Europsko prvenstvo.

– Godina nije mogla biti bolja. Elegantno smo ostvarili cilj, napravili smo puno lijepih stvari, bilo je naravno i problemčića, no nećemo se sada time zamarati. Dobili smo neke igrače koji mogu konkurirati za Euro i to je u ovom trenutku najvažnije. Sada se igrači vraćaju u svoje klubove, slijedi nova borba, novi pritisak i nadam se da će svi maksimalno iskoristiti svoju minutažu u klubovima, istaknuo je Dalić.

Govoreći o problemu igrača koji ne igraju u svojim klubovima. Dalić je rekao kako bi volio da svi oni riješe svoj status već u siječanjskom prijelaznom roku.

– Najbolje bi bilo kada bi na raspolaganju imao sve igrače koji imaju maksimalnu minutažu u svojim klubovima. Dakle, oni koji ne igraju trebali bi pronaći novu sredinu, poručio je hrvatski izbornik, koji je govoreći o Vrsaljku naveo kako je veliki optimist jer se radi o pravom profesionalcu.

– Devet je mjeseci prošlo od operacije, počeo je trenirati, a pitanje je sada hoće li ostati u Atleticu. Šime je snažna karika za nas koja nam puno nedostaje. No, poznavajući njegov karakter ne sumnjam u Vrsaljka. Nažalost, imamo problema s vratarima jer osim Livakovića, koji sjajno brani, Kalinić i Sluga ne brane u svojim klubovima. Razgovarao sam s njima, naročito s Kalinićem. Do sada sam to mogao podnijeti, više neću, on mora braniti, rekao je Dalić, dodavši da je i današnji Kalinićev kiks posljedica nebranjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara da li je upoznat s protivnicima u prijateljskim susretima prije Eura, Dalić je odgovorio kako najprije treba sačekati ždrijeb i vidjeti cijelu situaciju.

– Želim jake utakmice, ne želim gubiti vrijeme s Gibraltarom, Andorom i Maltom. Ne podcjenjujem nikoga, ali nama treba Italija, Njemačka i Belgija. Mi smo kao svjetski viceprvaci svima mamac i mi u tim susretima moramo zaraditi novac, ne možemo igrati za siću. Do Eura moramo odigrati četiri jake utakmice kako bi vidjeli gdje smo i što nam nedostaje, zaključio je Zlatko Dalić./HINA

Vezani članci