Žižović otišao iz Slobode, naslijedio ga Amir Spahić

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dosadašnji trener u omladinskim kategorijama, te svojevremeno pomoćnik u stručnom stožeru Husrefa Musemića, Amir Spahić, imenovan je za novog šefa stručnog stožera FK Sloboda iz Tuzle. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spahić će na klupi Slobode naslijediti Mladena Žižovića, koji je na Tušanj stigao u ožujku 2021. godine i vodio je tuzlanski klub u 34 službene utakmice u kojima je ostvario 11 pobjeda, 14 remija i 13 poraza, navodi Fena. 

Nakon imenovanja za šefa stručnog stožera FK Sloboda trener Amir Spahić je izjavio: 

"Mislim da ekipa ima određeni kvalitet. Nadam se da će se ekipa razbuditi i da ćemo pokušati da se što prije vratimo na pravi kolosjek. Ono što nam je potrebno je jedna sigurna pobjeda, jedan dobar rezultat da bi se vratila vjera u ove momke. 

Nadam se da će se navijači početi vraćati na stadion Tušanj jer bez navijača i podrške publike mnogo je teže. Želim da se svi ujedinimo ka jednom cilju, a to je da se vratimo tamo gdje Sloboda i pripada", rekao je Spahić. 

Novi trener predvodit će Slobodu u prijateljskoj utakmici s B timom hrvatskog prvoligaša Osijeka, koja je zakazana za 25. ožujak. Spahić je trenersku karijeru gradio u Slobodi, a igračku u Slobodi i drugim klubovima s područja Tuzlanske županije.

Vezani članci