FOTO  Zdravko Kalem – mlada golmanska nada iz Uskoplja

Vidi originalni članak
Počeo je trenirati sa šest godina u HNK Slogi iz Uskoplja i tu je prošao sve mlađe kategorije, a sada iako je kadet brani za prvi tim Sloge, a bio je i član U-15 reprezentacije BIH. Treba istaknuti njegove golmanske kvalitete - tehnički je dobro potkovan, ima odlične reflekse, jak je na centrašutevima kao i u igri jedan na jedan.

Ove godine dobio si priliku da braniš za prvi tim Sloge. Rezultati su slabiji, kakve su ambicije kluba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da, ove godine klub je odlučio pomladiti ekipu, nastupaju većinom juniori i kadeti zbog teške financijske situacije tako da ambicije kluba nisu kao prethodnih godina. Cilj nam je skupiti iskustvo i ostvariti što bolji plasman.

Prošle godine bio si jedan od najboljih golmana kadetske lige, a ove godine nastupaš za prvi tim. Kako si zadovoljan svojim nastupima?

- Trenutno sam jako zadovoljan svojim nastupima jer sam kao šesnaestogodišnjak debitirao za prvi tim. Naravno uvijek može i bolje - ja ću dati sve od sebe da svojim trudom i radom na treninzima to i postignem.

Najveća podrška u njegovom radu mu je obitelj, prijatelji, ali i suigrači s kojima trenira. Svaki mladi golman ima neki uzor u nogometu. Da li ti imaš neki uzor?

- Naravno kao i svaki golman tako i ja imam uzor. Za mene je to londonski čuvar mreže Szczesny za kojeg smatram da je jedan od najboljih golmana trenutno na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvi su ti planovi i ambicije u budućnosti?

- Planovi za budućnost su mi da svojim radom i treninzima steknem iskustvo u Slogi, a poslije ako se ukaže prilika da odem u neki veći klub. Uz to također mi je želja da nastupim i za mlađe reprezentativne kategorije.

 

Vezani članci