Zašto igrati Europsko prvenstvo u nogometu?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Očito je da su čelnici UEFE već davno prije same smotre najboljih europskih reprezentacija odlučili koje će države imati šansu osvojiti isto. Danas su mediji puni priča jednog Platinija o moralu i odgovornosti, a sam on je glavni  krivac što nogomet više nije igra, nego hobi bogatih i povlaštenih. Zar je slučajnost da u dva dana na pljačkaški način sa eura budu izbačene male Hrvatska i Ukrajina. Zar je slučano to što su na euru ostale velike Španjolska i Engleska?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa nije slučajno, i nameće se logičan zaključak da je ovo sve režirano davno prije početka eura. Nakom svega bez imalo stida čelni čovjek UEFE još ima obraza prognozirati koga bi volio gledati u finalu prvenstva. Gospodine Platini, vaše želje su možda i napuci sucima koje delegirate tko bi trebao biti u finalu eura uz dužno poštovanje Njemačkoj koja je svojim igrama i zaslužila da bude na vrahu.

Gospodin Platini pozornost sa sudačkih pljački i malverzacija organizacije kojoj je na čelu  skreće ka navijačima, te danima ispaljuje otrovne iskrice prema navijačima Hrvatske zbog nekoliko upaljenih baklji. Psi laju karavane prolaze, a Platini i njemu slični od najvažnije sporedne stvari na svijetu prave sport privilegiranih. Male Hrvatska i Ukrajina mogu biti ponosne na svoje reprezentacije, a neka se stide velika Španjolska i kolijevka nogometa Engleska zbog načina na koji su ušle u drugi krug. Velika i moralna Italija je danima kukala zbog navodne namještaljke utakmice koja će ih izbaciti sa eura, a nema godine kada Apenine ne pogodi afera sa namještanjima od najnižih liga do velike i bogate Serie A.

Najbolje da ubuduće Platini and company organiziraju smotre povlaštenih reprezentacija bez dugotrajnih, iscrpljujućih i skupih kvalifikacija. Uostalom te kvalifikacije i trebaju sviti oko Platanija kako bi punili svoje džepove kažnajvajući male zbog sitnih izgreda, dok sa druge strane vješto kriju pravo istinu o korupciji u svojim redovima. Gospodine Platini prave šupčine su suci koje delegirate da kradu one koje vam ne vire iz guzice...

hercegovina.info

Vezani članci