Zar je moguće da su važniji jeftini osobni interesi od kluba?

Vidi originalni članak
S gađenjem čitam lokalna politička podbadanja i zaista shvaćam zašto moja generacija ne živi u svom gradu, a sve manje i u svojoj državi.

Sjećam se vremena kada je ovaj klub zaista ponosno predstavljao svoj grad. Devedesetih se Iza vage igrala i prva HNL. Ugostio je Metković i Dinamo i Hajduk i bio vrlo konkurentan u najvišem rangu natjecanja. Pamtim sjajne trenere koji su danonoćno radili s djecom od kojih su neki kasnije igrali i u nacionalnom dresu. Pamtim pomoćno Neretvino igralište iza dvorane i malonogometne turnire na starom Mehanikinom. Pamtim mnoge utakmice kao kadet i junior svoga kluba i ne mogu vjerovati da se klub sada gasi zbog 200 000 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar je moguće da su Vam važniji jeftini osobni interesi od kluba koji je desetljećima vertikala i sinonim ovog grada?

Nemam iluzije da Metković mora imati prvoligaša, pa niti drugoligaša, ali mora imati čvrst i stabilan klub koji će biti odskočna daska svima onima kojima je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ugasite NERETVU i ugasit ćete snove svojoj djeci. Sjećam se grada koji je imao najveći natalitet u Hrvatskoj, grada koji je imao puna sportska borilišta. Sjećam se priprema i putovanja s klubom koja su nas formirala kao osobe i stvorila mnoga neraskidiva prijateljstva.

I stvarno me ne zanima tko je kriv. Ne zanimaju me te plitke političke podjele onih koji o nogometu pojma nemaju. Ostavite svoja jeftina politikanstva i gledajte grad koji vapi za boljim sutra. NERETVA je više od nogometa - ne dozvolite da se klub ugasi!!

Ivan Markotić

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FOTO: likemetkovic.hr

Vezani članci