Zadovoljan sam prvom fazom života u Madridu. Mislim kako sam pokazao da sam igrač za Real

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Kada ste godinama naviknuti da božićne i novogodišnje blagdane provedete igrajući žestoke utakmice, onda je i 'samo' 6 dana praznika sjajna novost.

Kad prvi božićni ugođaj u obiteljskom domu nakon 5 godina inozemne karijere provedete kao jedan od 6 najskupljih igrača u povijesti glamuroznog Kraljevskog kluba, osjećaj mora biti poseban. I još kad u tim danima liječnici verificiraju uredan tijek suprugine trudnoće, da ćete idućeg svibnja nakon sina dobiti i kćerku, onda se trebate osjećati sretnim čovjekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je u subotu zrakoplovom iz Zagreba, via Frankfurt, odletio na drugu rundu Realove sezone.

- Sjajno mi je došao ovaj odmak nakon šest super intenzivnih mjeseci. Gladan sam treninga, igre, pobjeda, huka Bernabeua. Nakon 4 mjeseca Realove svakodnevice osjećam se još motiviranijim da maksimalno opravdam privilegij koji mi je taj klub omogućio transferom u Madrid.

Luka Modrić je momak 'zdrav u glavi'. Svjestan je da je veliko iščekivanje tog transfera tijekom ljeta, kao i golem novac koji je Real investirao u njegovo dovođenje (30 milijuna eura), pridonio postroženim kriterijima njegova učinka. Njega ta sudbina teških početaka prati od starta profesionalne karijere. U Dinamo je došao u zimu uoči Lige za ostanak i smjene trenera. U Tottenhamu je prve sezone kao najskuplja akvizicija trpio kritike dok su Spursi tavorili na dnu.

Hoće li u trećem istovrsnom scenariju, na najprestižnijoj pozornici, biti sličan happyend? Kako on gleda na prvu etapu Realove karijere? Mirnim je glasom odao tipičnu čvrstinu stava i vjeru u sebe.

- Ovo je Real Madrid, znam da je golem prije svega medijski pritisak oko transfera i kluba uopće pridonio da se od mene, kao i drugih igrača, očekuje puno. Ne tražim alibije, nisam taj tip, no faza prilagodbe vrlo zahtjevnoj stvarnosti Reala uzela je danak svima koji su dolazili u Madrid, pa tako i meni. Sigurno mi nije olakšalo to što sam propustio pripreme, a niti oscilacije forme i rezultata momčadi. Unatoč svemu tome zadovoljan sam prvom fazom života u Realu. Svi su me primili sjajno, od kluba preko igrača i trenera do navijača. Imao sam niz solidnih nastupa, negdje sam podbacio, ali ukupno gledano mislim da sam pokazao koliko mogu, da jesam na razini Realove dimenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: sportske.jutarnji.hr

Vezani članci