FOTO  Velež na svom terenu poražen od Sarajeva rezultatom 1:2

Vidi originalni članak

Danas je u okviru 17. kola PL BiH FK Velež na stadionu u Vrapčićima dočekao FK Velež.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčadi su počele utakmicu u slijedećim sastavima:

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Fajić, Brandao, Ferreyra, Vehabović, Ćivić, Urdinov.

Sarajevo: Džafić, Hodžić, Šabanović, Gavrić, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Šerbečić, Dupovac, Tatar, Oremuš.

Utakmica je počela ispitivanjem snaga, a obije momčadi su imale svoje prigode na tom otvaranju utakmice.

Gosti dolaze do vodstva u 13. minuti susreta. Velkoski je pogodio nakon sjajnog ubacivanja Ahmetovića. Nakon primljenog pogotka Velež je bolji, te bilježimo prigodu koju je imao Brandao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevo se ubrzo oslobodilo pritiska i imali su gosti do odmora tri velike progode. Tatar je dva puta pogodio prečku, a Ahmetović je iz izgledne situacije kada se našao sam oči u oči s Bobićem pucao pored vrata. Prvi dio završio je rezultatom 0:1.

Drugi dio Velež otvara bolje i dobre šanse imaju Fajić i Brandao, ali rezultat se ne mijenja. U jeku napada Veleža Rahmanović je oboren i sudac svira kazneni udarac za Sarajevo koji Tatar pretvara u pogodak za 0:2.

U 62. minuti Velež preko Čivića smanjuje na 1:2. Velež nakon smanjena rezultat ima još nekoliko prigoda, a najbolja je ona kada je svoja vrata spasio Dubovac tako što je izbacio loptu s gol crte. Sarajevo u 88. minuti ostaje s igračem manje jer je pocrvenio Šabanović.  U sudačkoj nadoknadi domaći su tražili kazneni udarac nakon šuta Zvonića, ali se sudac nije oglasio. Na kraju utakmica se završila pobjedom gostiju rezultatom 1:2.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci