FOTO  Ultrasi srca mog: Ponos Mostara i cijele Hercegovine

Vidi originalni članak

Usvibnju su BiH pogodile strahovite vremenske nepogode. Nije prošlo mnogo od prvih poplavljenih gradova, i već su krenule humanitarne akcije za pomoć ugroženim područjima. Cijela Hercegovina se digla na noge pomoći poplavljenoj Bosni, i teško je sada nabrojati koliko je konvoja humanitarne pomoći otišlo prema poplavljenim područjima. U akciju prikupljanja pomoći od prvog dana uključili su se Ultrasi, koji su se stavili na raspolaganje centrima gdje se prikupljala pomoć, a nemali broj njih otišao je na lice mjesta sa nekom od spasilačkih ekipa pomoći stradalom narodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ultrasi su odmah zatim, po tko zna koji puta organizirali i akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Na tu akciju odazvao se veliki broj najvatrenijih navijača Zrinjskog. Gordo zvuče riječi ravnateljice transfuziologije nakon te akcije: Ultrasi su divni momci.

Ultrasi su s nestrpljenjem čekali nastavak natjecanja u novoj sezoni i svoju snagu su pokazali na dvije utakmice pretkola Lige prvaka. U svom Mostaru, te u Mariboru pokazali su kako se voli Zrinjski i kako se za svetinju navija. Nakon europskog izdanja valjalo se vratiti u surovu stvarnost zvanu Premijer liga BiH. Prvo kolo donijelo je gostovanje u Foči i prvu zabranu Ultrasima da budu uz svoju svetinju, a nije prošlo mnogo isto se dogodilo i u Tuzli. Sve to nije zaustavilo Ultrase, i dalo im je novu snagu da budu uz svoj klub, bez obzira gdje i protiv koga igrao.

Prije nekoliko dana u Mostaru je netko na nekoga bacio par kamenja. Mediji željni krvi i senzacije odmah su to pripisali Ultrasima bez ikakvog konkretnog dokaza. A taj isti dan su Ultrasi svoju krv opet darivali onima kojima je ona najpotrebnija. To su senzacionalisti namjerno prešutili, njih to ne interesira jer im je cilj predstaviti Ultrase u nekom sasvim drugačijem svjetlu.

Ultrasi su svuda oko nas, i uvijek su spremni pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.  Oni nas gledaju s prekrasnih grafita na fasadama naših zgrada. Njihove pjesme su najljepše balade ikad spjevane, a ritam njihovih bubnjeva u pozitivnom smislu ledi krv u žilama.

Moto Ultrasa je uvijek bio voli svoje, poštuj tuđe i zato su ti momci simbol Mostara, Hercegovine, ali i puno šire od toga. Oni koji to ne priznaju jednostavno su zavidni, ali neka su jer nikada neće biti Ultrasima ni do koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20. godina je iza Ultrasa. Puno utakimica i pređenih kilometara na svetom putu njihove svetinje. Puno toga je pred njima, još više kilometara, istršenih grla i dlanova i neprespavanih noći u nekom od navijačkih kombija. Sve je to ništa spram ljubavi prema svom klubu koji nije bez razloga njihov ponos, a Ultrasi su ponos Mostara i svete zemlje Hercegovine.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci