U Gabeli žele i 100. obljetnicu dočekati u Premier ligi BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na kraju ove do sada uvjerljivo najuspješnije sezone za čapljinski nogomet uopće slavi se u oba kluba iz čapljinske općine. U GOŠK-u iz Gabele već je danima prava euforija jer se izborila Premier liga BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lavovsko srce

- Malo nas je, ali imamo lavovsko srce - poručuju mještani Gabele i navijači GOŠK-a koji se baš i nazivaju Lavovima. Nakon nekoliko ranijih pokušaja GOŠK je evo uspio izboriti najkvalitetnije nogometno društvo u BiH pa se već sada razmišlja kako uspješno ploviti Premier ligom BiH.

Preko 250 ljudi - simpatizera, nogometaša, članova uprave i stručnog stožera, sponzora, prijatelja kluba, te gostiju i uzvanika okupilo se u motelu ''Lav'' u Gabeli kako bi proslavili najveći uspjeh u 92-godišnjoj povijesti GOŠK-a,  plasman u Premier ligu BiH! Čestitarski i prigodni govori, te planski zadaci u narednom razdoblju, redali su se s glazbom i biranim hercegovačkim delicijama. Za ozračje su se pobrinuli nogometaši GOŠK-a koji su u slavljeničkoj noći uglavnom prakticirali pivo, te skupina vjernih navijača.

Uz brojne čestitarske poruke vrijedi svakako izdvojiti razmišljanje jednog od vizionara GOŠK-a kao nogometnog fenomena, počasnog predsjednika Ilije Suška koji je ustvrdio:

''Ono što je prije desetak godina zacrtano - najviši rang, to je realizirano, sljedeći naš cilj je proslaviti 100-tu obljetnicu kluba, 2019-te, u Premier ligi BiH'', ustvrdio je Sušak uz burno odbravanje okupljenih 'fanova' te dodao: ''To treba biti zajednički cilj, a ne posao pojedinca''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi na stadionu

Uglavnom, smjenjivale su se čestitke i prigodni slavljenički govori, kojima je zatvorena jedna stranica na GOŠK-ovom putu.

''Večeras slavimo, sutra ćemo odmarati, a prekosutra krećemo na posao'', kazao je uz ostalo predsjednik uprave Pero Pavlović.

A za danas je najavljen nastavak prije dvije godine prekinutih radova na izgradnji tribine. GOŠK-ov pohod na Premier ligu mnogi su pratili s nevjericom, nevjerica prati i njihovu utrku s vremenom da Podvala bude spremna za početak prvenstva. Međutim, kada su u pitanju GOŠK i nogometu fanatično odani Gabeljani, ništa nije isključeno.

Dosta je razloga za slavlje i zadovoljstvo i u redovima HNK Čapljina koji je već u prvoj sezoni nakon povratka iz Druge lige na kraju došla do druge pozicije. Baš je to prema ocjenama jako dobar rezultat jer je bilo bitno ostati u prvoligaškom društvu i tako stabilizirati klub nakon ranijeg ispadanja u Drugu ligu.

Izvor: Večernji list

Vezani članci