U Europskoj ligi dobili smo sudionike osmine finala

Vidi originalni članak
Ludogorec izbacio Lazio

Najveće iznenađenje priredio je bugarski Ludogorec, koji je izbacio rimski Lazio. Ludogorec je u ludoj utakmici u Sofiji remizirao 3:3 protiv Lazija i tako izborio prolaz u osminu finala jer je u prvoj utakmici u Rimu slavio 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazio je vodio s 2:0, no domaćin je uspio izjednačiti. Potom Rimljani u 82. minuti ponovo dolaze u prednost, a 88. minuti veliko slavlje Bugarima donosi Juninho Quixadá. Strijelci za Ludogorec bili su i Roman Bezjak (67) te Hristo Zlatinski (78), a strijelci za Lazio bili su Balde Diao Keita (1), Brayan Perea (54) i Miroslav Klose (82). Inače pogodak Keite, koji je pao u 17. sekundi, drugi je najbrži pogodak u povijesti Europske lige.

Preokret Spursa

Tottenham je u dramatičnom dvoboju pobijedio ukrajinski Dnjipro s 3:1 nadoknadivši tako pogodak zaostatka iz prve utakmice.

Dnjipro je poveo na White Hart Laneu pogotkom Zozulje u 48. minuti, ali u 56. izjednačio je iz slobodnog udarca Eriksen. Ključni trenutak dogodio se u 64. minuti kada je Zozulja isključen zbog udaranja Jana Vertonghena. Domaćin je igrača više iskoristio već dvije minute poslije, a strijelac je bio Adebayor. Napadač Tottenhama je u 70. minuti postigao svoj drugi pogodak za konačnih 3:1 .

Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić odigrao je cijeli susret za goste, a Nikola Kalinić nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon se namučio s Černomorecom

Nakon što je susret u Odesi završio bez pogodaka, Lyon je na Gerlandu teškom mukom slomio Černomorec s 1:0 i to nakon što su gosti u 76. minuti ostali s igračem manje. Pogodak odluke postigao je Lacazette u 80. minuti.

Napoli je prošao dalje pobjedom protiv Swansea City od 3:1 nakon što je prvi susret u Walesu završio bez pogodaka. Strijelci za talijanskog viceprvaka bili su Lorenzo Insigne (16), Gonzalo Higuain (78) i Goekhan Inler (90+3), a jedini pogodak za goste postigao je Jonathan de Guzman (30). Josip Radošević nije nastupio za Napoli.

Viktorija Plzen izbacila Šahtar

Viktorija Plzen priredila je veliko iznenađenje pobijedivši u Donjecku Šahtar s 2:1 nakon što je dvoboj u Češkoj završio remijem 1:1. Strijelci za goste bili su Daniel Kolar (29) i Milan Petrzela (33), a za Šahtar Luiz Adriano (88). Darijo Srna odigrao je cijeli susret za Šahtar, a Eduardo da Silva nije ulazio u igru.

Porto prošao dalje zbog više pogodaka u gostima

Eintracht i Porto remizirali su u Frankfurtu 3:3, a kako je prvi susret završio 2:2, dalje idu Portugalci zbog više postignutih pogodaka u gostima. Domaćin je vodio 2:0 i 3:2, no nije izdržao. Strijelci za Porto bili su Eliaquim Mangala (58, 71) i Nabil Ghilas (86), a za Eintracht Stefan Aigner (37) i Alexander Meier (52, 76).

Juventus uvjerljiv

Juventus je rutinski odradio gostovanje u Turskoj pobijedivši Trabzonspor s 2:0, rezultatom kojim je pobijedio i u Torinu. Benfica je u Lisabonu pobijedila PAOK s 3:0 i tako potvrdila pobjedu iz Soluna (1:0).

Sevilla je prolaz izborila pobjedom protiv Maribora od 2:1 na Sanchez Pizjuanu nakon što je prvi susret završio 2:2. Za andaluzijsku momčad svih 90 minuta odigrao je Ivan Rakitić. Betisa je izbacio ruskog Rubina. Betis je slavio na gostovanju s 2:0 nakon što je prva utakmica u Sevilli završila 1:1.

Dvoboj Seville i Betisa u osmini finala

Osmina finala nudi nam nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja. Za prolazak u četvrtfinale borit će se međusobno Juventus i Fiorentina, vidjet ćemo gradski derbi Seville i Betisa, a protivnik Portu bit će Napoli. Prvi susreti osmine finala na rasporedu su 13. ožujka, a uzvrati sedam dana poslije.

Parovi osmine finala:

AZ Alkmaar - Anži Mahačkala
Ludogorets - Valencia
Porto - Napoli
Lyon - Viktoria Plzen
Sevilla - Real Betis
Tottenham - Benfica
Basel - Ajax
Juventus - Fiorentina

hrt,hr

Vezani članci