TRANSFER NA POMOLU Veležov Iranac na meti Brazilaca

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Velež je u samom finišu zimskog prij elaznog roka odlučio pojačati defanzivu i u svoje redove dovede Gholamija koji je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Iranu, ali se odlučio okušati u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gholami je s Veležom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, te je već pokazao da je mostarski klub dobio veoma dobro pojačanje u obrani.

Ovaj 26-godišnji Iranac je odigrao tek dvije utakmice u dresu Veleža, ali to je bilo dovoljno da pokaže svoj kvalitetet. Gholami je ostavio odličan utisak i pokazao da su Rođeni napravili jako dobar potez njegovim angažmanom.

Međutim, iako je iranski nogometaš tek prije nešto više od mjesec dana stigao u Velež već se pojavio klub koji je za njega pokazao veliki interes, te želi da ga dovede u svoje redove.

Naime, kako saznaje Sportsport tadi se o brazilskom drugoligašu Goiasu koji bi rado vidio Gholamija u svojim redovima

Goias se preko svojih kontakata raspitivao za status Gholamija koji je ugovorom vezan za Velež i čini se da nema namjeru u skorije vrijeme da napušta mostarski klub gdje se veoma brzo adaptirao na ovaj tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agent iranskog nogometaša je potvrdio da postoji interes. 

"Postoji interes, zvali su iz Brazila, raspitivali se o njegovom statusu, no on je tek počeo igrati, fokusiran je samo na Velež", kratko je istakao njegov agent Neven Majić.

Inače, Gholami je ponikao u iranskom Sephanu, a u toj zemlji igrao je još za Zob Ahan, Foolad i Esteghlal nakon kojeg je odlučio doći u Europu i potpisao je za Velež.

Vezani članci