TRANSFER NA POMOLU Bruno Petković odlazi iz Dinama?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Većina Dinamovih reprezentativaca mogla bi tijekom 2023. godine napustiti Maksimir. Prvi se "otisnuo na pučinu" Mislav Oršić. Prije tri tjedna sa suigračima se oprostio i kapetan Arijan Ademi. Start kvalifikacija za Europsko prvenstvo podigao je cijenu Dominiku Livakoviću. On ima i konkretne ponude španjolskog Villareala, odnosno turskog Galatasaraya. Josip Šutalo je već duže vrijeme u fokusu bundesligaškog Leipziga. Još je tijekom ljetnog prijelaznog bio na korak do transfera...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski Sky Sports je upotpunio priču o maksimirskim odlascima. U vrlo šturoj objavi spominje se informacija da je Bruno Petković na radaru tri (za sada neidentificirana) premierligaška kluba. No, ističe se krucijalni detalj: suradnja Dinama i Petkovića prestaje u lipnju 2024. Odnosno, hrvatski reprezentativac s novom sezonom ulazi u posljednju godinu ugovora s "modrima". Dakle, ukoliko ne produži ugovornu obvezu s Dinamom (a do sada to nije učinio) on će već ovoga ljeta moći pregovarati s potencijalnim poslodavcima. Istovremeno, ukoliko maksimirski klub ne revitalizira suradnju i produži ugovor, u interesu mu je da Petkovića proda već ovoga ljeta. U protivnom, Petković će 2024. napustiti Maksimir kao slobodan igrač, bez odštete, prenose Sportske novosti.

Spominje se i Petkovićeva statistika u reprezentaciji Hrvatske: u 29 nastupa Dinamova je "devetka" zabila sedam golova. Onaj posljednji, protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, jamačno je i najjača preporuka maksimirskom napadaču u pregovorima s Englezima. Petkovićeve interese inače zastupa menadžer Ivan Cvjetković.

Vezani članci