Torcida podijeljena uoči derbija odluke: Neki navijaju za Dinamo, neki za Rijeku

Vidi originalni članak
i neki poraz pod autsajdera u Splitu (protiv Lokomotive ili Intera), premda na takve pogodbe nikad ne bi pristao trener Joan Carrillo. On je rekao:

- I prije derbija protiv Dinama tumačio sam da bi pobjeda mnogo značila, mada ona vrijedi tri boda kao i na svakoj drugoj utakmici. No, kad se pobijedi tradicionalnog rivala, onda to dobiva drugu dimenziju, kao da je podvig. A ja bih želio da to bude praksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U taboru navijača Hajduka pravi je antagonizam u odnosu na Dinamo, to jest na njegovo vodstvo, ali ništa manje otpora ne izaziva ni Rijeka, i to zbog ponašanja Armade. Ima navijača splitskog kluba koji bi radije prihvatili da naslov dvanaesti put uzastopno pripadne Dinamu nego prvi put Rijeci. Radi se o tome da su Dinamo i Hajduk stvorili ekskluzivni klub prvaka, s onom iznimkom kad je prvo mjesto osvojio Zagreb (2002.).

Euforija navijača Rijeke

Jednom prilikom u posljednjem kolu prvenstva 1995./96., Hajduk je ugostio Varteks, Varaždincima je trebala pobjeda kako bi osigurali šampionsku titulu ispred Dinama. I tada su navijači bili podijeljeni, bilo ih je podosta koji su pledirali da "bijeli" tankiraju protiv Varteksa, da im prepuste bodove. Međutim, pobijedio je Hajduk s 1-0 (gol Marija Meštrovića) i titula je otišla u Zagreb.

- Nije bilo šanse da lažiramo - rekao je Asanović, premda se kasnije prepričavalo kako su Varaždinci pripremili "premiju" od 200.000 maraka za prvotimce "bijelih".

Sada Hajduk dolazi u Rijeku pripravan da izvede šok za domaćine, koji su posljednjih pet sezona u pravilu bili bolji, doslovno su ojadili svoje rivale (posljednja pobjeda nad Rijekom pada dalekog 21. ožujka 2012., Hajduk je pobijedio s 3-0 na Kantridi, baš kad je trener Balakov odlazio u Njemačku).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mi smo Rijeci osigurali prednost kad smo pobijedili na Maksimiru. A što tu šansu nisu iskoristili, sami su krivi - kažu u Hajduku.

Vezani članci