Tajna izbornikovog Facebooka: Otkrio zašto su ga vrijeđale tisuće ljudi!

Vidi originalni članak
Četiri mjeseca nakon što je smijenjen, Igor Štimac progovorio je o 'višemjesečnom planu Davora Šukera', ali i svojoj (ne)popularnosti zbog koje je postao 'izbornik s Facebooka'.

"Iz Šukeru bliskih izvora znam da se priča o mojoj smjeni vrtjela mjesecima. Ja sam im samo pomogao i olakšao učiniti ono što su mjesecima planirali", otkrio je Igor Štimac u velikom intervjuu za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, izbornik je nakon drugog poraza od Škotske u kvalifikacijama za SP ponudio ostavku, a predsjednik HNS-a Davor Šuker prihvatio ju je ekspresno i doveo Niku Kovača. Štimac to objašnjava dubljim razlozima.

"Možda je strah od Igora Štimca, kao ranijeg predsjedničkog kandidata, uvijek ostao i još je prisutan. Prije nego što ću postati izbornikom, bio sam nogometni mrtvac. Suspendiran, zajedno sa svojim članovima i nitko nije pitao čime se bavim. Ali, kad smo se našli sa Srbijom u grupi, vidio sam šansu da neke stvari popravim. Vidio sam tko su kandidati za izborničku klupu, vidio sam da vodstvo nogometnog saveza nema preveliki izbor i shvatio sam da sam idealan. Znali su da to mogu napraviti, a ako ne uspijem, bit ću idealan za likvidaciju. A ja sam samo bio pragmatičan...".

Tijekom svog mandata, a pogotovo nakon smjene, Štimac je primao tisuće i tisuće uvredljivih poruka na svom Facebook profilu. Postavlja se pitanje zašto se izbornik odlučio gotovo isključivo na komunikaciju Facebookom u takvoj atmosferi.

"Na to sam se odlučio zbog 'silovanja' neistinitih priča, koje su se pojavile nakon utakmice u Belgiji. Pišite svoje 'istine', a ja ću na Facebook. U inbox sam primio preko 100.000 poruka, dobronamjernih poruka. Na zid se javilo nekoliko tisuća s pogrdnim pisanjem. Destruktivaca, koji žele uvrijediti, pljunuti, no, to je žalosna priča o tim negativcima. Zabrinjavajuće je da pozitivci izbjegavaju da ih se vidi i čuje. A krunica? To je moj privatni život i nije me briga kako će to javnost prihvatiti, ja tu krunicu nosim sa sobom, to me čini sretnim i potpunim", objasnio je štimac.

 

Vezani članci