FOTO  Sukob navijača Čelika i policije

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

... nogometa u BiH koji su zabranili dolazak za sve navijačke skupine u BiH. Ipak, do nereda je došlo, ali ovaj put u režiji domaćih navijača. Navijači Čelika koji se nazivaju Robijaši u tijeku utakmice sukobljavali su se sa policajcima na tribinama, te je na samom stadionu policija uhitila pet osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice Robijaši su nastavili sa incidentima te su u više navrata po samom gradu bacali kamenja, palili baklje i flšama gađali policiju. U samom gradu policija je uhitila još jedanaest navijača.

U tučnjavi između navijača Čelika i policije lakše su povrijeđena tri navijača, a policija je potiv šesnaest navijača Čelika podigla krivične prijave.

Navijački neredi i u Srbiji

Mnogi zasigurno ne znaju,ali oni koji prate navijačka dešavanja sigurno znaju da je nakon velikog beogradskog derbija Crvene Zvezde i Partizana jedan od najžešćih onaj između navijača beogradskog Rada i Novog Pazara. 

Na utakmici 17. kola nogometnog prvenstva Srbije između Rada i Novog Pazara došlo je do sukoba između navijača.  Drugo poluvrijeme je kasnilo više od deset minuta nakon što je na tribinama došlo do sukoba navijača Rada i Novog Pazara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujući navijači okačili su na tribinu zastavu Turske (kao što možete vidjeti na drugoj slici u našoj galeriji na vrhu teksta), a potom su domaći navijači, United Force, počeli da bacaju kamenje i baklje, a gosti su im uzvratili. Policija je intervenirala i utakmica je nastavljena.

foto: zenicablog.com 

Vezani članci