VIDEO  STANKO BUBALO I danas se priča kako su Hercegovci razmontirali Dinamo, a oko zemlje se uvijek ima nešto za raditi

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na današnji dan prije točno 19 godina u najvećem hrvatskom derbiju Hajduk je na Poljudu svladao Dinamo rezultatom 3:1. Derbi su odlučili Hercegovci. Dva pogotka postigao je Stanko Bubalo, dok je jedan dodao Igor Musa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dan danas ljubitelji HNL-a sjećaju se Bubalovog "slanja po ćevape" Butine i Sedloskog, ali i spektakularnog pogotka Igora Muse.

 

Kaže Stanko Bubalo kako mu od jutro mobitel ne prestaje zvoniti.

"Pa zar ste se i vi sjetili. Zovu me brojni mediji cijelo jutro. Hvala vam što ste se sjetili. Bilo je to prije 19 godina. To su lijepe uspomene kojih ću se sjećati cijeli život. I danas se priča kako su Hercegovci razmontirali Dinamo"; govori uz smijeh za hercegovina.info Stanko Bubalo."

Ti početci 2000-ih su posljednje razdoblje u kojem je Hajduk ostvarivao rezultate i osvajao trofeje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo odlični ekipu iako u to vrijeme nije bilo nekog novca. Na golu je bio Pletikosa, u obrani Sablić. Kostur u sredini su činili Musa i Ivan Leko, desno Bošnjak, a naprijed smo bili ja, Mate Bilić i Deranja. Te godine smo furiozno stigli Osijek koji je na polusezoni bježao devet bodova."

Kaže Bubalo kako uvijek prati Hajduk i kako često skokne do Splita.

"Imam dosta prijatelja u Splitu. Bio sam i na turniru Četiri kafića i tu sam se susreo s mnogim prijateljima. Što se tiče sadašnjeg momčadi sve su to mladi igrači, a Split je temperamentan grad koji želi samo pobjede i trofeje. Po mom mišljenju puno se mijenja na svim poljima, od uprava do trenera."

Ulijeva li ikakvu nadu trenutna postava Boro Primorac, Mario Stanić i Igor Tudor?

"Marija poznajem još iz reprezentacije. To je karakteran čovjek i počeo je slagati stvari, no ne znam hoće li izgorjeti u tom ritmu. Što se tiče našeg Bore Primorca o njemu ne treba trošiti riječi. Znate koliko je vremena proveo u Arsenalu i koliko iskustva ima."

Trenirate kadete Širokog Brijega kako ste zadovoljni?

"Tu sam tri godine. Imamo dosta dobrih igrača, no to je jedan dugotrajan proces. Kvalitetne ćemo sigurno najprije plasirati u prvu momčad Širokog Brijega, a onda ćemo vidjeti."

Kaže Bubalo kako vrijeme karantene provodi u prirodi.

"Ja sam udaljen od grada pet kilometara. Meni osobno i nije loše. Malo se prošetam, trčim i uvijek nešto ima za raditi."

Jedno vrijeme ste se okrenuli i sadnji smilja?

"Istina. Znamo kako je ta priča završila, no nisu to bila neka velika ulaganja. No, i sada uvijek ima nešto raditi oko zemlje i saditi. Malo se čovjek pozabavi s tim, a i vrijeme mu brže prođe kazao je za hercegovina.info Stanko Bubalo.

Vezani članci