Sloboda kažnjena s 8.500 KM, Zrinjski s 5.000 KM, Borac 4.000 KM…

Vidi originalni članak
Razmatrane su utakmice pretposljednjeg i posljednjeg kola Premijer lige BiH, te prva finalna utakmica Kupa BiH.

Najveću kaznu dobio je igrač Slobode Zajko Zeba, koji je kažnjen s pet utakmica neigranja zbog isključenja na meču Kupa BiH Sloboda - Radnik. To znači da će propustiti sutrašnji uzvrat finala Kupa, te još četiri utakmice naredne sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava, distribucije alkohola na stadionu, korištenja duplog razglasa i ubacivanja tvrdih predmeta u teren od strane vlastitih navijača FK Sloboda je novčano kažnjena u iznosu 4.500 KM.

FK Sloboda je kažnjena i za susret 29. kola Premijer lige protiv FK Sarajevo, i to sa 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, uporabe veće količine pirotehničkih sredstava, distribucije alkohola na stadionu, te duplog razglasa.

I Zrinjski je kažnjen također s 4.000 KM za propuste u organizaciji utakmice, te uporabe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača u utakmici posljednjeg kola protiv Slobode. Također, u pretposljednjem kolu na gostovanju kod Mladosti je zbog upora pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača Zrinjski kažnjen s 1.000 KM.

FK Borac je zaradio novčanu kaznu u iznosu 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, te uporabe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača u posljednjem kolu protiv Viteza.

Slavija je kažnjena s 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, uporabe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, te skandiranja političkih slogana u meču posljednjeg kola protiv Željezničara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpic je kažnjen s 2.000 KM zbog neprijavljenog licenciranog glavnog trenera u zapisniku s utakmica protiv Travnika i Sarajeva.

Fena

Vezani članci