Širokom prijeti rigorozna kazna, moguće sankcije i za Sarajevo

Vidi originalni članak

Najmanje tri utakmice pred potpuno praznim tribinama i minimalno 10.000 KM kazna je koja prijeti NK Široki Brijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su za Nezavisne novine potvrdili iz Nogometnog saveza BiH Široki će biti kažnjen zbog navijačkih ispada i loše organizacije utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine igrane u srijedu navečer na stadionu “Pecara” protiv Sarajeva.

Za Širokobriježane je otežavajuća okolnost što su incidenti na njihovom stadionu česti. Prije deset godina nakon dvoboja sa Sarajevom dogodilo se ubojstvo navijača, a NK Široki Brijeg i nakon toga često je bio tema na sjednicama disciplinskih organa “bh. kuće nogometa”, koji su ih kažnjavali najviše za pirotehniku, ali između ostalog i zbog neprimjerenih poruka, isticanja zastave s kukastim križem, prekida…

Nedavno je zbog incidenta bila ispražnjena jedna tribina na Pecari. Također, ne tako davno bili su kažnjeni s tri utakmice pred praznim tribinama, pa im je nakon žalbe kazna ublažena, piše Jabuka.tv

Riječ je o ponavljačima i kazna mora biti rigorozna.

Ovakvim i sličnim događanjima na našim stadionima moramo stati ukraj i moramo uporno kažnjavati, ali svakako ćemo detaljno sagledati sve okolnosti i pregledati izvještaje službenih lica, kazao je izvor “Nezavisnih” iz Disciplinske komisije NS BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delegat je, između ostalog, u svojim zapažanjima naveo:
-lošu organizaciju
-pirotehniku
-prekid u 76. minuti nakon što je pogođen tvrdim predmetom jedan igrač Sarajeva
-ubacivanje tvrdih predmeta u teren
-neprimjereno navijanje i domaćih i gostujućih navijača…

Utakmicu je obilježila i tuča među igračima. Pet minuta prije kraja došlo je do koškanja Hodžića i Franjića, a potom je nastala opća tuča igrača, u kojoj je najdeblji kraj izvukao Franjić, koji je dobio crveni karton.

Sankcije mogu očekivati i u FK Sarajevo jer su i njihovi navijači pravili određene ispade. Vjerojatno će se suočiti s novčanom kaznom, potvrdili su iz DK NS BiH.

Sjednica na kojoj će biti odlučeno o visini kazne bit će održana u ponedjeljak.

Vezani članci