FOTO/VIDEO  Široki Brijeg slavio u vrućem i nervoznom derbiju protiv Posušja na Mokrom Docu

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine NK Široki Brijeg slavio je protiv HŠK Posušje u susjedskom hercegovačkom derbiju koji se igrao u fantastičnom ambijentu pod svjetlima reflektora. Bila je to povijesna utakmica na Mokrom Docu, prva noćna od osnutka kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjeli smo dva različita poluvremena. Prvo je pripalo gostima s Pecare, a drugo u blagoj dominaciji domaće momčadi. Također, vidjeli smo i puno oštrih startova i nervoze, prigovora sucima, što se može i očekivati od jednog susjedskog derbija.

Prvi su zaprijetili domaći već u prvoj minuti utakmice kada je pucao Brković, ali dobro to brani vratar Širokog Brijega Tomić.

Na prvu priliku Širokog čekali smo do 24. minute. Makon jednog ubačaja u petercu Posušja je zakasnio Kpan. Tražili su gosti jedanaesterac, no Bandić je pokazao da se igra dalje.

Tri minute kasnije jedanaesterac su tražili domaći. Boban je napucao loptu, a domaći su tražili igranje rukom nekog od gostiju. I tu je glavni sudac utakmice pokazao da se igra dalje.

U 32. minuti Široki Brijeg vodi. Sve je sam napravio Lukić. Napravio slalom među domaćom obranom i prizemnim udarcem uz pomoć vratnice pogodio za slavlje gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U 35. minuti pucao je Dominik Begić, ali lopta odlazi pored vrata Tomića.

Imao je Begić još jednu priliku do kraja poluvremena, ali njegov udarac glavom odlazi visoko iznad gola.

U nastavku prvi prijeti Gabrijel Boban u 54. minuti, ali nije to bilo precizno.

Pet minuta kasnije gužva na travnjaku. Dadić je bez lopte namjerno "pokosio" jednog nogometaša Širokog Brijega i zaradio žuti karton. Da je Bandić ovdje imao pomoć VAR-a, Dadića bi sigurno poslao put svlačionice. Nakon toga gledali smo puno gužve i nervoze na terenu.

U 65. minuti u šesnaestercu gostiju pada Dominik Begić, ali mu Bandić pokazuje žuti karton zbog simuliranja.

U 70. minuti Posušje dolazi do poravnanje. Nikola Mandić je odlično ubacio s desne strane, a Dominik Begić glavom posprema loptu u bliži kut vratara Tomića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U 86. minuti Široki ponovno dolazi do prednosti. Krišto je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, a Bandić pokazao na bijelu točku. Ponovno bura prosvjeda od strane domaćih. Loptu je uzeo Nigerijac Chinedu i sigurno pogodio za 1:2.

U 92. minuti Begić dobija drugi žuti karton nakon što je neoprezno išao na Marka Capana te je završio utakmicu prije ostaka nogometaša na terenu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i bodovi su otišli na Pecaru.

Standings provided by Sofascore

Vezani članci