Sergej Jakirović uoči utakmice odluke ostaje bez važne karike?

Sportske novosti
Vidi originalni članak

Modri su pod palicom Sergeja Jakirovića odradili trening prijepodne, svi su trenirali osim Luke Menala, koji ima problema s pubičnom ili preponskom kosti. Radi se o upali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put je nakon viroze trening s momčadi odradio Martin Baturina. Saznajemo da će se tek vidjeti hoće li biti spreman za utakmicu s Ballkanijem u četvrtak. Naime, trener Jakirović ništa ne želi forsirati, jer do odlučne utakmice u Konferencijskoj ligi Martin će imati tek tri treninga, a bolest ga je ipak iscrpila, pa bi forsiranje bio nepotreban pothvat.

Bitno je da Baturina bude spreman za veliki derbi s Hajdukom, jer je upravo Dinamova ‘desetka‘ znala u posljednje vrijeme znala biti krvnik Majstora s mora. Naravno, treba vidjeti kako će se mlada Dinamova zvijezda osjećati do sraza s Ballkanijem, Jakirović i njegov stručni stožer će procijeniti hoće li plemeniti veznjak biti spreman za posljednje kolo u skupini Konferencijske lige.

Ima Dinamo dosta igrača u veznoj liniji, na njegovoj poziciji može igrati Gabrijel Vidović, kao što je to bilo protiv Rudeša. Ili recimo Tibor Halilović. U vezi su još sve bolji i bolji Petar Sučić, Josip Mišić, Marko Bulat... Može naravno u vezi igrati i u Robert Ljubičić, ako se Jakirović odluči da će na lijevog beka Mauro Perković. Arijan Ademi ne može igrati jer nije prijavljen za Konferencijsku ligu, kao i stoper Kevin Theophile.

Trenirao je i Danijel Zagorac. A tko će braniti protiv Ballkanija, Zagorac ili Nevistić? Stvari stoje ovako. Ako do četvrtka bude sve u redu, Zagi će braniti protiv prvaka Kosova. Ali Jakirović može biti itekako zadovoljan, jer ima dva vratara u dobrom ritmu. Ivan Nevistić je branio posljednje dvije HNL utakmice protiv Slaven Belupa i Rudeša, ostao je na obje čiste mreže, nudio je sigurnost i dobre obrane.

Tako da na vratarskoj poziciji Dinamo nema nikakvih problema, gotovo je svejedno hoće li braniti Zagorac ili Nevistić. Jakirović u oba vratara ima maksimalno povjerenje, obojica su u dobroj formi. Nema tu glavobolje za trenera.

Vezani članci