Rumunjska - BIH 3:0

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Golove su postigli Mutu (36.) i Marica (40., 54.).

Susret je na stadionu Giulesti-Valentin Stanescu, pred oko 11.000 gledatelja, sudio Johan Eriksson iz Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši BiH odigrali su jednu od najlošijih utakmica u ovim kvalifikacijama i pretrpjeli drugi poraz. Naime, Rumuni su dominirali tokom cijele utakmice, u potpunosti nadigravši bh. igrače koji nisu pronalazili način da ih zaustave u napadima ka Hasagićevom golu.

Pitanje pobjednika Rumunjska je riješila za četiri minute, u periodu od 36. do 40. minute, kada je postigla dva gola. U 36. minuti Mutu je iskoristio nesmotrenost odbrane BiH i s pet metara savladao Hasagića, a Marica je četiri minute kasnije na isti način postigao drugi pogodak.

Konačnih 3:0 postavio je Marica u 54. minuti, ponovo nakon greške odbrane bh. tima.

Rumunjska je u 90. minuti imala priliku da postigne i četvrti gol, ali je udarac Safunarua sa bijele točke odbranio Hasagić.

Rumuni su ovom pobjedom preskočili reprezentaciju BiH na tablici i tako ostali u igri za drugo mjesto. S druge strane, BiH sada zauzima peto mjesto s bodom manje od Albanaca i Rumuna.

U meču u Bukureštu za BiH su igrali: Hasagić, Spahić, Mravac, Rahimić, Pjanić, Misimović, Džeko (od 63. Muslimović), Mujdža, Lulić, Ibričić (od 63. Štilić), Medunjanin (od 46. Ibišević).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naredni susret reprezentacija BiH igra 7. lipnja u Zenici protiv Albanije.

(Fena)

Vezani članci