POVIJESNI I DRAMATIČAN TRANSFER Liverpool doveo mađarskog virtuoza iz Leipziga

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dominik Szoboszlai (22), sjajno krilo Leipziga i kapetan reprezentacije Mađarske, prešao je u Liverpool u povijesnom i dramatičnom transferu. Redsi su naime u zadnji tren, niti četiri sata prije nego što je sinoć u 23:59 prestajala vrijediti Szoboszlaijeva otkupna klauzula u iznosu od 70 milijuna eura, istu aktivirali. S obzirom na to da su s igračem odavno dogovorili njegove osobne uvjete, sada je preostala samo formalnost oko papirologije, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Romano oduševljen kupnjom Redsa

Vijest je pod egidom "Breaking News" objavio Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s tržišta nogometaša, uz njegov zaštitni znak "Here we go". Zna se što znači kada Romano to napiše, da je posao gotov. Romano ističe da je ovo sjajan potez Liverpoola: "Klopp je ulovio kapitalca. Ovo je ogromno pojačanje za Redse." Szoboszlai je time što Liverpool za njega plaća 70 milijuna eura postao treći najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba. Ispred njega su samo Darwin Nunez (80) i Virgil van Dijk (84.6 milijuna eura).

Tek su mu 22 godine, a već je ostvario drugi povijesni transfer

Szoboszlai je i ovim transferom nastavio s povijesnim pothvatima. Prije dvije godine je prelaskom iz Salzburga u Leipzig za 22 milijuna eura postao najskuplji mađarski nogometaš ikad. U 91 nastupu za Gvardiolov i Olmov klub postigao je 20 i namjestio 22 gola. U obje sezone u Leipzigu osvojio je njemački kup.

Szoboszlai može igrati na sva tri mjesta iza isturenog napadača. Za Mađarsku igra kao polušpica, dok je u Leipzigu bio lijevo, ali najčešće desno krilo. U Liverpoolu ga na tim pozicijama čeka strašna konkurencija. Desno je legenda Mohamed Salah, dok su lijevo sjajni Cody Gakpo, Luis Diaz i Diogo Jota. 

Vezani članci