POJAČANJE NA GOLU Velež potpisao bivšeg golmana Hajduka

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Mostarski klub Velež Mostar angažirao je novog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostarci su potvrdili da je Tomislav Duka novi igrač Rođenih.

U prisustvu Senada Kevelja, predsjednika Upravnog odbora FK Velež, potpisan je ugovor koji će bivšeg golmana splitskog Hajduka, Cluja i litvanskog Žalgirisa vezati za Rođene do ljeta 2025. godine.

Tomislav Duka rođen je 7. rujna 1992. godine u Splitu.

Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama isprva splitskog Hajduka, da bi svoj razvoj nastavio u RNK Split, gdje je i upisao svoj debi u Prvoj HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapaženi nastupi među stativama na "Parku mladeži" donose mu transfer u rumunjski CFR Cluj sa kojim osvaja šampionsku titulu te zemlje, da bi se već naredne sezone vratio u Hrvatsku, u redove splitskih Bilih.

Golmanska karijera nešto kasnije odvela ga je u NK Istra 1961, te litvanski Žalgiris za koji je u dvije sezone upisao 49 nastupa u kojima je 25 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. U dvije sezone provedene u Žalgirisu okrunio se dvjema titulama nacionalnog prvaka, te osvojenim peharom Kupa i Superkupa Litvanije.

"Potpis ugovora sa ovim iskusnim 1,91 cm visokim vratarom znatno će osnažiti konkurenciju za mjesto među stativama mostarskih Rođenih, a našeg trenera specijalista Adnana Dizdarevića staviti na slatke muke pred početak pripremnog perioda i nastavak natjecanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i Kupu, gdje će naši Rođeni nastaviti svoju borbu ka ostvarenju zacrtanog cilja, mjesta koje će nam početkom sljedeće sezone osigurati europske utakmice.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu. Dobro nam došao, Tomislave", poručili su iz Veleža.

Vezani članci