Nova pobjeda Borca, Velež trijumfovao u Banovićima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Borac je u Banjoj Luci savladao Drinu s 1:0 i tako se učvrstio na vrhu tablice. Jedini pogodak postigao je Maletić 61. minuti.

Najbliži pratilac Borca u borbi za naslov, sarajevski Željezničar odigrao je 0:0 protiv Zvijezde u Gradačcu i nakon ovog meča ima sedam bodova zaostatka za banjalučkom ekipom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Željezničara, nogometaši Sarajeva su na Koševu došli do pobjede koja ih je ostavila u utrci za vodećim dvojcem. Sarajevo je pobijedilo Slaviju sa 4:2 zahvaljujući golovima Kojaševića (12.), Jahovića (47.), Pehlića (59.) i Nandžića (90.). Oba pogotka za Slaviju postigao je Radovanović (15., 88.).

Rudar je golovima Žerića (5.) i Kovačevića (29.) savladao Široki Brijeg sa 2:1. Jedini pogodak za Široki, kojem je ovo bio drugi poraz u proljetnom dijelu prvenstva, postigao je Roskam (45.).

Pobjedu na svom terenu ostvario je i Travnik, koji je svladao Slobodu sa 2:0. Strijelci su bili Popović (45.) i Fajić (50.).

Jedini gostujući trijumf ubilježio je Velež, koji je u Banovićima pobijedio Budućnost sa 1:0. Strijelac jedinog gola, koji je Veležu donio bijeg s dna tabele, postigao je Okić (71.).

U nedjelju će biti odigrala preostala dva susreta 17. kola, a sastaju se: Zrinjski - Čelik i Olimpic - Leotar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Fena)

Vezani članci