Nova afera u BiH nogometu: Suci iz Zenice namjestili susret Latvije i Bolivije

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Spornu prijateljsku utakmicu između Latvije i Bolivije (2:1) u Turskoj, koju zbog sumnje u namještanje već desetak dana istražuje Međunarodna nogometna federacija (FIFA), vodila je sudačka trojka iz BiH!

Kako saznaje "Dnevni avaz", riječ je o Zeničanima Siniši Zrniću, Kenanu Bajramoviću i Rizahu Ridžaloviću, koji su se 9. veljače, na poziv jedne agencije, a bez odobrenja i znanja Nogometnog saveza BiH, zaputili u Antaliju kako bi vodili utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što su, kako FIFA sumnja, vjerovatnim učešćem u kladioničarskoj prevari (tri dosuđena penala) napunili džepove, Zrnić, Bajramović i Ridžalović usput su doveli svoju domovinu na međunarodni stub srama.

Za čin sudačke trojke Nogometni savez BiH saznao je iz FIFA-inog dopisa. Nakon toga, Komisija za suce odmah je suspendirala Zrnića, Bajramovića i Ridžalovića i proslijedila slučaj Disciplinskoj komisiji NSBiH.

Da nešto ne štima, svjedoči i to da su utakmicu Latvije i Bolivije prema prvobitnom planu trebali voditi arbitri iz Češke, ali su oni otkazali. Zbog kompletne zbrke koju je izazvala ova utakmica, Nogometni savez Bolivije otkazao je preostale dogovorene prijateljske utakmice u Antaliji, protiv Finske i Bugarske.
Za svoj postupak trojka koja je bacila ljagu na BiH, najvjerovatnije će biti kažnjena kao i ranije Novo Panić - doživotnom suspenzijom.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Sulejman Čolaković izjavio nam je da mu je Zrnić priznao da je putovao u Tursku.

„Dali su izjave da su vodili tu utakmicu i da su za to dobili po 1.000 eura. To je dno dna! Sudija iz moje Zenice ne može voditi meč ni u Moštrama bez dozvole NSBiH, a kamoli da ide u Tursku da vodi internacionalnu utakmicu. Za ovo se odmah leti s liste".

Vezani članci