NOGOMET Pregled međusobnih dvoboja Hajduka i ekipe Širokog Brijega

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U dosadašnjih osam međusobnih dvoboja prvih momčadi i HNK Hajduk Split i NK Široki Brijeg upisali su po tri pobjede, a dvije su utakmice završile bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi međusobni dvoboj dogodio se 25. studenoga 1998. kada su pred 5000 pokislih gledatelja na Stadion Pecara NK Široki Brijeg i HNK Hajduk Split odigrali revijalnu utakmicu bez pogodaka u povodu 50. rođendana NK Široki Brijeg.

Na novi dvoboj čekalo se manje od dvije i pol godine. Drugog dana veljače 2001. Memorijal Gojka Šuška otvorili su NK Široki Brijeg i HNK Hajduk Split. To je bila prva utakmica na Pecari koja je odigrana pod svjetlošću reflektora, a naša je momčad slavila minimalnu pobjedu autogolom Dalibora Bošca.

I treći međusobni dvoboj ovih dvaju klubova odigran je u okviru Memorijala Gojka Šuška. U polufinalu turnira 8. veljače 2002. splitski su ''Bili'' pred 4000 gledatelja na Pecari slavili nakon preokreta (1:2). Strijelac za domaće bio je Miro Katić, a za goste su pogađali Zvonimir Deranja i Nino Bule.

Četvrti međusobni dvoboj odigran 30. lipnja 2006. završen je najnepopularnijim rezultatom (0:0) u okviru trokut-turnira u Grad Široki Brijeg.

U petom međusobnom dvoboju odigranom na Stadion Poljud 14. veljače 2009. Hajduk je slavio s minimalnih 1:0 pogotkom Senijada Ibričića iz jedanaesterca. Nakon toga NK Široki Brijeg i HNK Hajduk Split odigrali su 8. listopada 2010. prijateljsku utakmicu na punoj Pecari u kojoj su Širokobriježani slavili rezultatom 2:0 pogotcima Wagnera i Jure Ivankovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmi međusobni dvoboj dogodio se u polufinalu 5. memorijala ''Blago Zadro'' u Vukovaru 9. listopada 2015. Opet je bilo 2:0 za NK Široki Brijeg, a strijelci su bili Jure Ivanković i Josip Barišić.

Posljednji međusobni dvoboj između HNK Hajduk Split i NK Široki Brijeg odigran je na Poljudu 3. rujna 2016., a splitski ''Bili'' slavili su rezultatom 3:1. Pogotke za domaće postigli su Márko Futács, Frane Vojković i Deni Jurić, a jedini pogodak za našu momčadi postigao je Dino Ćorić.

Vezani članci