NK ŠIROKI PRED ZADNJU UTAKMICU U GODINI Želimo zatvoriti polusezonu pobjedom, ali i ukazati na sudačke greške

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kako se NK Široki Brijeg priprema za posljednji meč godine, ekipa se suočava s nekoliko izazova koji su obilježili jesenski dio sezone. Uoči nedjeljnog gostovanja kod FK Zvijezda 09 na neutralnom terenu u Ugljeviku, momčad je odlučna u namjeri da zatvori polusezonu s pozitivnim rezultatom, unatoč nedavnim rezultatskim podbačajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, osim fokusa na igru, klub je izrazio zabrinutost zbog sudačkih odluka koje su, po njihovom mišljenju, negativno utjecale na ekipu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Svjesni i skromnijih izdanja naše momčadi, kao i rezultatskog podbačaja u posljednjih nekoliko kola, uoči odlaska na posljednje gostovanje u jesenskom dijelu sezone NK Široki Brijeg želi skrenuti na pozornost na učestale sudačke previde na štetu Kluba koji je sinonim uspješne priče u nogometnoj Bosni i Hercegovini, kako rezultatski, tako i infrastrukturno.

Kako smo i naveli, nije nam želja tražiti alibi za poraz od HŠK Zrinjski Mostar u 74. velikom hercegovačkom derbiju, nego isključivo uputiti prigovor na suđenje na utakmici 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Smatramo kako je glavni sudac utakmice Darko Gedžić iz Brčkoga sa svojim pomoćnicima ozbiljno oštetio našu momčad u spomenutoj utakmici odigranoj na Mokrom Docu te svojim odlukama uvelike utjecao na sami tijek i ishod utakmice.

Od Odbora za suce i suđenje Nogometni savez Bosne i Hercegovine tražimo da pregleda snimku utakmice i posebno skrene pozornost na dvije situacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.) 33. minuta – umjesto sviranja očiglednog prekršaja nad našim vratarom Tomislavom Adolfom Tomićem, djelitelj „pravde“ je pokazao na centar i priznao pogodak gostiju.
2.) 86. minuta – igranje rukom gostujućeg braniča u svome šesnaesteru djelitelji „pravde“ nisu okarakterizirali kao situaciju u kojoj se dosuđuje kazneni udarac.

Ne želimo da sudačka organizacija šutke prelazi preko svega. Suđenje kojem smo svjedočili na Mokrom Docu nikako ne može biti u interesu navijača i svih ljubitelja nogometa. U interesu našeg nogometa i nogometne javnosti, pa i navijača koji još uvijek vjeruju u prosperitet i pravednost nogometnog natjecanja u državi, od Odbora za suce i suđenje Nogometnog saveza BiH tražimo da utvrdi činjenično stanje, a zatim i donese odgovarajuće odluke.

Na koncu, sigurni smo kako će se naša momčad mukotrpnim i kvalitetnim radom izdignuti iznad aktualne rezultatske krize i svojim pobjedama uskoro ponovno razveseljavati navijače koji stoje uz klub i kada rezultati nisu onakvi kakve očekujemo. I to je isključiva nadležnost svih nas koji činimo kolektiv NK Široki Brijeg.

No, ima i stvari na koje jednostavno ne možemo utjecati – suđenje! Stoga tražimo hitnu reakciju nadležnih osoba kako bi se korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji osigurala regularnost natjecanja i vratilo narušeno povjerenje u sudačku organizaciju, odnosno u bh. nogomet u cjelini" priopćili su iz NK Široki Brijeg.

Vezani članci