NK Široki: Poznajući trenera Karačića znam da ćemo napasti naslov

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...financijskih poteškoća kluba bio praktički primoran otići, no Pecara mu, kako kaže, nije bila nužna alternativa.

- Mislim da je što se tiče financija u Širokom to puno bolje i kako treba biti, rekao je i dodao: Vrlo sam zadovoljan uvjetima i igračkim kadrom kojeg većim dijelom i poznajem. Dalibora (Šilića) znam najduže, s Lukom (Bilobrkom) sam igrao u Čeliku, Ješea znam iz vremena dok je on bio član Zagreba, a ja igrao za Varteks. Wagner je također dugo vremena tu. No, uz kadar i uvjete, Jurčeviću, dovedenom da bi popunio rupu nastalu posudbom Brazilca Dioga GOŠK-u, izrazito odgovara i sam grad Široki Brijeg.
- Ovakva mi je sredina idealna, jer sada sam i obiteljski čovjek, imam dijete. Obitelj mi je na prvom mjestu, a tek onda dolazi posao, kaže Mladen, usput ispravljajući jednu "nepravdu".
- Odgovara mi i zbog toga što mi je kuća blizu. Ja sam inače iz Viteza, iako se svugdje većinom piše da sam Travničanin, zbog čega su me sugrađani zezali. Stvar je u tomu što sam u Travniku samo rođen. Ja sam ponosni Vitežanin.
Iako je bio član Varteksa, te Šibenika u kojem j upravo za "vladavine" sadašnjeg trenera Branka Karačića, čini se da je na njega najviše utjecalo razdoblje na Bilinom polju. Dijelom i zbog činjenice da su tamošnji navijači posebni... Jedva čeka svibanjsko gostovanje u Zenici.
- Bit će to nešto posebno, možda malo i čudno, ali uvjeren sam da mi Robijaši neće zamjeriti promjenu sredine. Naprotiv, već sam dobivao SMS-ove potpore. Uvijek sam bio njihov miljenik, tako da ne vidim tu neki problem.
Što se tiče ciljeva pred njim i Širokim, trener Karačić je nakon prozivke bio jasan - Široki želi dvostruku krunu, s tim da nije ni morao naglašavati da je sve manje od plasmana u Europu neuspjeh. Jurčević vjeruje u prvo mjesto u konačnici...
- Prvo kolo proljeća kod Želje moglo bi odlučiti dosta toga, a ako ostanemo neporaženi, mislim da ćemo i dalje biti u vrlo dobroj poziciji. Ali poznajući trenera s kojim sam u Šibeniku ostvario povijesni uspjeh kluba, bili smo duže vrijeme drugi iza Dinama, da bi na kraju kao četvrti izišli u Europu. Ne sumnjam da ćemo u Sarajevu ići na sva tri boda.
Smatra Mladen da je trener odigrao značajnu ulogu u njegovu dolasku u Hercegovinu.
- Vjerujem da jest, on poznaje moje kvalitete. A na meni je opravdati to povjerenje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vitezu odradio završnicu jeseni

Svugdje se ističe da je Jurčević na Pecaru stigao iz Šibenika, no to je samo djelomično točno. Nakon što je u kolovozu prošle godine dobio arbitražu sa Šibenikom, vratio se u svoj Vitez i odigrao završni dio prve polusezone za klub u kojem je i počeo karijeru. Zanimljivo, tamo mu je trener bio Mario Ćutuk, stručnjak koji je u dva navrata vodio Široki Brijeg, drugi puta na početku ove sezone, no trajalo je to samo dok se igrala Europa - s Pecare je otišao nakon ispadanja od Olimpije.

Dnevni list

Vezani članci