NK GOŠK: Zadovoljni smo što smo došli živi sa gostovanja kod Mladosti

Vidi originalni članak
Dopis u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Prikupljajući dokazne materijale o stvaranju kriminalne skupine, gotovo organizacije koja se okuplja oko par pojedinaca u okviru federalnog saveza u cilju ostvarivanja materijalnih i interesnih probitaka za tu istu skupinu (da li ljudi?) dopisom najodgovornijim ljudima organizacije iste smo upoznali sa našim strepljenjima i saznanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopis je poslan službeno pojedincima, bez upoznavanja javnosti sa sadržajem istoga kako bi izbjegli optužbu o „ prijetnjama ,uvredama , klevetama i slično" no to nije spriječilo te iste najodgovornije ljude organizacije da tu optužbu prišiju potpisniku istoga dopisa i kazne ga jednom godinom obnašanja dužnosti u nogometu , i to promptno , pred odlučujuću utakmicu za ulazak u premijer ligu u Doboju kod Kaknja.

Potez , toliko staljinistički ,da bi ga se ponekad odrekao i sam autor.

Ta odluka je , nama u klubu , već nagovjestila koji nas pakao čeka na utakmici , te da je vrijeme da progledamo te da shvatimo da se ne borimo protiv pojedinaca nego cijeloga sustava, organizacije.

Ovaj put smo odlučili da se, pored zahtjeva prema organima nogometne organizacije , obratimo i javnosti putem medija svjesni da ćemo biti ponovno optuživani za iznošenje „teških kvalifikacija prijetećeg , uvrjedljivog i klevetničkog sadržaja vezanog za rad NSBIH i njegovih organa ,u cilju vršenja pritiska na organe NSFBIH".

UO kluba danas sa još izraženijim uvjerenjem u ispravnost svojih, tada iznešenih stavova, iste ponovno dostavlja svim tim tijelima NSBIH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, NO podsjeća javnost na naše priopćenje za javnost od 25.08.2014. godine pod naslovom „ Kriminalna skupina" , te ga ponovno šalje na uvid rukovodstvu NS F BIH i NS/FS BIH (Potonjima ne kao direktno odgovornima.)

Podsjećamo javnost da smo tim priopćenjem optužili gosp. Bogeljića Hajrudina iz Cazina, predsjednika komisije za suce i suđenje za organiziranje kriminalne skupine koja harači Prvom ligom F BiH.Tada smo istome pridružili suca Muslića Hermina iz Bihaća uz kasnije pridodanog suca Kazlagić Mirzu iz Cazina.

Nažalost budući da ,temeljem naših zahtjeva i prijava, nadležne institucije nisu ništa poduzele da imenovane onemoguće u daljnjoj provedbi samovolje i kriminala na sebe su preuzele veliki dio odgovornosti za nečasne događaje u NSFBIH „fifinih" razmjera, u čemu posebice ukazujemo na odgovornost gen. Sekretara NSFBIH gosp. Ede Bakovića.

UO NK „Gošk" iz Gabele je na svojoj sjednici od 08.06.2015. donio slijedeće stavove , zaključke i odluke :

1. UO izražava zadovoljstvo što su se igrači i stručno vodstvo, članovi uprave kluba, kao i navijači našega kluba i pored opće pogibelji i opasnosti po život vratili živi u Gabelu, što je vrijednije od bilo kakvih bodova i titula. U službenim prostorijama pred utakmicu su tučeni šakama i davljeni igrači (Cvitković Slavko, Stjepanović Mladen, Ljubić Mario, Bošnjak Miljenko) od strane zaštitarske službe (Šehagić Edin) igrača domaće momčadi (Šišić Aldin) kao i od službenog predstavnika domaće ekipe ( Begavac Edin).

Naime pored davljenja igrača Cvitkovića zaštitar Šehagić Edin je uz višestruke prijetnje smrću šakom u glavu udario igrača Miljenka Bošnjaka , službeni predstavnik Begavac Edin je nakon šaketanja igrača Malčić Željka udario igrača Antu Petrovića, igrač domaćih Šišić Aldin je najavu utakmice riječima „ nećemo birati sredstva da dobijemo pod svaku cijenu" pretočio u šaketanje protivničkog igrača Stjepanovića.

Sudac Kazlagić je, tijekom utakmice, igračima gostujuće ekipe, višestruko govorio „ ma šta ste zapeli, šta se lomite, ionako će biti kec".

Smještaj gostujućih navijača ispod svih kriterija, odnos zaštitara još gori, jednako kao prema članovima uprave u nazovi loži, bolje reći tribini, okruženima krvoločnim navijačima domaćeg kluba.

2. Temeljem članaka 37.- 41. Propozicija takmičenja PL FBIH za 2014/15 god. NO NK Gošk ulaže žalbu na registraciju utakmice sa osnova neregularnosti uvjeta za igru, sramotnog navijačkog suđenja kao i materijalne povrede pravila igre (sudac nije u 90+2 dao znak za izvođenje slobodnog udarca prilikom postizanja gola.

3. Pregled snimka utakmice od strane Komiteta za suce i suđenje uz sankcioniranje svih sudionika nečasnih radnji , posebno sudaca .

4. UO NK Gošk odvjetničkoj kancelariji nalaže pripremu materijala za podnošenje sudske tužbe protiv pojedinaca i NS F BIH u slučaju potrebe, kao i u cilju nadoknade štete", stoji u priopćenju za javnost koje potpisuje predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović

Vezani članci