Niko Kovač: O Švicarcima znamo sve, probat ćemo se nametnuti

Vidi originalni članak
"Protivnik je jači od Islanda i dobro će nam poslužiti da vidimo gdje smo u ovom trenutku i da vidimo kako se snalaze neki što su manje nastupali. Nije pametno da oni koji inače igraju najviše igraju cijelu utakmicu jer su u stalnom pogonu, moramo pripaziti na njih. Želimo nastaviti gdje smo stali protiv Islanda i ponovno pružiti igru kao u uzvratu", rekao je Kovač.

Na suprotnoj strani stajat će Ottmar Hitzfeld kojeg braća Kovač jako dobro poznaju i cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika mi je čast što će upravo on biti na suprotnoj strani, on je veliki gospodin i stručnjak. Imali smo sjajan odnos u Bayernu, a tako je i ostalo nakon što sam napustio klub. Bili smo u kontaktu i prije Islanda."

O Švicarskoj sve zna i pokušat će nametnuti hrvatski stil igre.

"Probat ćemo se nametnuti, ovisnom koliko će nam protivnik to dopustiti. Moramo biti kompaktni i u obrani i u napadu, jednako kao što smo bili s Islandom. Švicarci su nam dobro poznati, tu je Shaqiri iz Bayerna, imaju trojicu odličnih igrača iz Napolija i šesti su na svijetu. Šteta što Drmić nije u našoj reprezentaciji, dobro bi nam došao", tvrdi Kovač.

Izbornik je dodao kako Mario Mandžukić neće započeti utakmicu već će naknadno odlučiti s kim će napasti Švicarce. O Mandžukiću ionako sve zna, njemu ne treba provjera, a Hrvatskoj treba rješenje za Mandžukićevu zamjenu u susretu s Brazilom gdje napadač Bayerna neće moći nastupiti.

Piše:
Branimir Korać

Tekst se nastavlja ispod oglasa

hrsport.net

Vezani članci