Nijemci pobjedili BiH, Meksiko 'uzeo mjeru' Italiji

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vrlo dobru igru momčadi Joachima Löwa vidjelo je 48.000 gledatelja na Eintrachtovu stadionu. Iako na trenutke, primjećivalo se, praznih pluća, s obzirom da su još uvijek usred priprema, Nijemci su suvereno dominirali travnjakom i izgledali izuzetno dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vodstvo je ipak došla momčad Bosne i Hercegovine, koju je Safet Sušić vodio drugi put s klupe nakon subotnjeg poraza (4-2) od Švedske u Solni. U 15. je minuti goste u vodstvo doveo Edin Džeko nakon ubacivanja Miralema Pjanića. Lopta se u gol odbila od Philippa Lahma.

Dominirali su Nijemci i prije i poslije gola, a nastavili su i u drugom poluvremenu. Philipp Lahm zabio je svoj prvi gol za reprezentaciju nakon polufinala Eura u Austriji i Švicarskoj (3-2 pobjeda protiv Turske) zabivši sjajno u 50. minuti udarcem izvan 16-erca, koji je od grede završio u mreži. Bio je novopečeni kapetan u punom naletu.

Prije toga gredu je, u prvom poluvremenu, uzdrmao Podolski, a nakon izjednačenja, poslije sjajnog duplog pasa s Cacauom, drugi ljevak Mesut Özil.

U 74. i 77. minuti dva je jedanaesterca sigurno realizirao Bastian Schweinsteiger. Prvi je iznudio Marko Marin, premda prekršaja nije bilo, a drugi Thomas Müller.

U 85. minuti moguće je još jedan penal iznudio Marin, njemački reprezentativac porijeklom iz Bosne i Hercegovine, no talijanski sudac Nicola Rizzoli ostao je nijem. Nakon toga, Marin i BiH-kapetan Spahić, koji ga je faulirao, su se sukobili, te je Spahić pljusnuo Marina. Talijan mu je pokazao samo žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosna i Hercegovina nije se pokazala doraslim suparnikom jačem rivalu . Povremenih je bljeskova imao Džeko, no pokušavao je uglavnom solo akcijama.

jutarnji list

Vezani članci