Nenad Bjelica više nije trener Trabzonspora

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nenad Bjelica više nije trener Trabzonspora. Prema izvještajima turskih medija, hrvatski trener izgubio je povjerenje klupske Uprave, koja je zatražila sastanak s njegovim odvjetnicima kako bi se usuglasili oko modaliteta raskida ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica će, piše Habeturk, sigurno dobiti odštetu s obzirom na njegovu godišnju plaću od 1,600.000 eura. Prema izvještaju tamošnjeg portala Sabah, sastanak Uprave održan je povodom poraza Trabzonspora od Adane (0:1) u petak, s konačnim zaključkom da je promjena trenera najbolje rješenje. Predsjednik Ertugrul Dogan dobio je potpunu ovlast u odabiru Bjeličinog nasljednika, a smjena hrvatskog stručnjaka stigla je jednoglasnom odlukom Uprave. Favorit za klupu je Abdullah Avci, koji je vodio Trabzonspor od kraja 2020. do sredine 2023. godine, a prethodno se spominjao u kontekstu preuzimanja nogometne reprezentacije Turske.

Bjelica je predvodio tursku momčad u 16 ligaških utakmica i ostvario polovičan učinak od osam pobjeda i toliko poraza. Nakon osam odigranih susreta u aktualnoj utrci, Trabzonspor se nalazi na petom mjestu s 12 bodova, devet manje od lidera Fenerbahçea, koji broji i utakmicu manje. Očito su to dosezi koji ne zadovoljavaju turskog prvaka iz sezone 2021./2022.

Hrvatski trener nije uspio uspostaviti kontinuitet iako je klub uglavnom ispunjavao njegove želje na ljetnom tržištu. Trabzonspor je potpisao šest pojačanja, dodatnih šest imena doveo besplatno i posudio još četiri aduta. Mislav Oršić nije ni mogao dobiti priliku zbog ozljede, što vrijedi i za Joaquina Fernandeza, a prisjetimo se da su među došljacima bili Tonio Teklić i Filip Benković.

Međutim, Bjelica nije uvjerio Turke u svoje sposobnosti i čeka se samo službena potvrda Trabzonspora. Bjelica ima ugovor do sezone 2024./2025. i očekuje se da će dobiti gore navedenu odštetu.

Sudeći prema Transfermarktu, ovo nije najkraći Bjeličin angažman na poziciji glavnog trenera. U početku karijere napustio je FC Karten, također nakon 16 utakmica, ali ranije je imao ulogu trenera-igrača, pa se epizoda može nazvati i nešto dužom. Podsjetimo, Bjelica je nakon toga vodio Lustenau, Wolfsberger, Austriju Beč, Speziju, Lech Poznan, Dinamo Zagreb i Osijek, da bi u travnju ove godine otišao u Trabzonspor.

Vezani članci