Navijači Uniteda provalili na stadion: Tražili odlazak vlasnika kluba

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nekoliko sati prije početka najvećeg engleskog nogometnog derbija između Manchester Uniteda i Liverpoola, navijači Uniteda su provalili na travnjak Old Trafforda tražeći odlazak vlasnika kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stotine navijača 'Crvenih vragova' uspjelo se probiti na travnjak Old Trafforda uoči derbija protiv Liverpoola koji počinje u 17:30 sati, prenosi Hina. Navijači su prosvjedovali protiv američkih vlasnika Uniteda, obitelji Glazer, zbog sudjelovanua u projektu Europske superlige.

Druga skupina navijača se okupila ispred Old Trafforda, dok je treća skupina pokušala blokirati hotel 'Lowry' u kojem su smješteni igrači Uniteda. Navijači su uzvikivali 'želimo odlazak Glazera', a nakon što su izrazili svoje osjećaje napustil su teren i utakmica će se normalno igrati.

United je bio jedan od šest premierligaških klubova koji su bili među osnivačima Superlige, a svi su se povukli 48 sati kasnije nakon ljute reakcije šire nogometne zajednice.

Joel Glazer ispričao se pristašama, međutim dio Unitedovih navijača na prosvjedu je nosio je transparente s natpisom 'isprika nije prihvaćena'.

Vezani članci