Navijači ponovno mogu organizirano na gostujuće utakmice svojih klubova

Vidi originalni članak
Odbor za hitnost NS BiH donio je odluku da se poništi zabrana donesena 19. veljače ove godine, te će u sezoni 2014./2015. navijači moći organizirano s klupskim obilježjima i transparentima nazočiti gostujućim utakmicama svog kluba.

U priopćenju Saveza stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ukida se odluka Odbora za hitnost NSBiH broj 02-396-1/14, od 19. 02. 2014. godine i navijačima klubova BH Telecom Premier lige se omogućava organizirani odlazak na gostujuće utakmice od početka sezone 2014/2015.

2.Nalaže se nadležnim tijelima NS BiH, kao i klubovima i pojedincima koji sudjeluju u izvođenju natjecanja, da posvete posebnu i dodatnu pozornost u organizaciji prvenstvenih i kup utakmica na osnovu važećih propisa i procedura NS BiH.

3. Nalaže se tijelima NS BiH, kao i službenicima klubova da poštuju principe međusobnog uvažavanja, sportskog duha, savjesnog i odgovornog obavljanja poslova i predviđenih zadataka, uz neophodnu međusobnu komunikaciju i suradnju.

4. Pozivaju se navijači da podrže klubove u duhu fair-play-a i punog uvažavanja ostalih klubova i navijača, kao i službenih osoba NS BIH, bez korištenja nedozvoljenih sredstava i parola, te se upozoravaju da utakmice ne zloupotrebljavaju i ne koriste ih u nesportske svrhe, a posebno za političke i druge nedozvoljene aktivnosti, jer će sve takve aktivnosti i ponašanja biti adekvatno sankcionirane u skladu sa pravilima NS BiH.

5. Upozoravaju se klubovi da blagovremeno poduzmu potrebne radnje u cilju uspostavljanja odgovarajućih odnosa sa navijačima, te održavanja stalnih i kontinuiranih odnosa s njima, kao i da iste posebno upozore na mogućnost izricanja sankcija koje nanose štetu klubovima u slučaju nesportskog, nasilnog, nacionalističkog, rasističkog ili bilo kojeg drugog neprihvatljivog i kažnjivog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Mole se nadležna policijska i druga sigurnosna tijela da efikasnim djelovanjem podrže aktivnosti NS BiH u funkciji onemogućavanja nedozvoljenih i neprihvatljivih ponašanja navijača, a u skladu sa zakonskim ovlastima i definiranim procedurama.

7. Nadležno tijelo NS BiH će sa posebnom pozornosti pratiti izvođenje natjecanja, primjenu pravila igre, propozicija, odluka i drugih pravila, kao i sva događanja prije, tijekom i nakon utakmica, te će shodno tome bezuvjetno poduzimati neophodne mjere, uključujući i mogućnost ponovnog donošenja odluke o zabrani organiziranog odlaska navijača na gostovanja u slučaju potrebe.

Vezani članci