Mijo Jelić: Europa ostaje prioritet, ali ne bježimo ni od borbe za naslov

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Prethodnih sezona Široki se u službenim istupima u javnosti uglavnom ograničavao na izlazak u Europu, što ostaje primarni cilj. No, na Pecari su ostali ugodno iznenađeni partijama u jesenskom dijelu sezone (u razgovoru za naš list trener Branko Karačić je otkrio da nitko nije očekivao ovako dobru jesen), pa ovog puta pucaju zaista visoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U potpunosti smo zadovoljni ostvarenim rezultatima, drugim mjestom i plasmanom među četiri najbolje momčadi u Kupu. Jasno, žao nam je što nismo ostali na vrhu ljestvice, ali momčadi nema zamjerki. Igrala je dobro i rezultati su tu, rekao je Jelić. Uslijedio je dio priče o ciljevima, koji su ne hrabriji nego inače, nego su zapravo realni, utemeljeni na rezultatima. Nakon petnaest kola Široki je bod iza jesenskog prvaka Željezničara...

- Ciljevi ostaju isti, Europa je kao i uvijek prioritet, a pokušat ćemo napasti i prvo mjesto, za što će nam trebati i pojačanje.
A pojačanje će donijeti promjenu u napadu. Trebalo bi...
- Ako tržište ponudi odgovarajućeg igrača, nema sumnje da ćemo se pojačati. Obranom smo zadovoljni, kao i veznim redom, prvenstveno ćemo tražiti učinkovitog napadača. Da su naši napadači više zabijali, sigurno bi imali par bodova više.
Ovo sugerira da će doći do promjena. Neki će i otići.
- Uži kadar, dakle 15-16 igrača koji su stalno igrali, nadamo se da ćemo zadržati. Do odlazaka tih igrača doći će samo ako ih uspijemo prodati. Isto tako, neki će se naći na transfer listi, a to se prije svega odnosi na igrače koji su manje igrali.
Jelić je ovom prilikom još nešto istaknuo - da se neće zalijetati s pojačanjima.
- Već smo u pregovorima s nekim igračima, ali nikomu ništa još nećemo obećavati. Nije problem dovesti igrača, nego ga kasnije isplatiti, a mi to namjeravamo učiniti sa svakim.
Dodao je Jelić, koji će ovih dana s ostatkom čelništva kluba održati redovitu sjednicu Uprave, da promjene ne treba očekivati prije tamo 20. prosinca, no u ovom poslu, jasno, ništa nije isključeno.

Diogo u GOŠK-u

Sudbina jednog igrača već je sada poznata. Brazilski desni bek Diogo na proljeće neće nositi dres Širokog, ali ostat će u Premier ligi. Dogovorena je njegova polusezonska posudba u GOŠK-u, dijelom jer u klubu nisu zadovoljni njegovim partijama, dijelom zbog činjenice da žele osloboditi prostor za novog stranca - spominjano pojačanje u napadu koje će se tražiti.

Vezani članci