MARKO BENCUN Tudor ne trpi kojekakve zvijezde

Vidi originalni članak

FOTO: Hanza Media

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je na Poljudu predsjednik Hajduka Marin Brbić, sa svojim suradnicima Mariom Stanićem i sportskim direktorom Ivanom Kepčijom predstavio novog trenera "Bilih".

Ugovor do 2020. godine potpisao je Igor Tudor, legenda Hajduka i Juventusa. Bit će ovo drugi put da Tudor sjeda na klupu Hajduka. Prisjetimo, se prije pet godina napustio je Tudor svoj matični klub.

Tudor i potpisuje posljednji Hajdukov trofej, kada su Bili protiv Lokomotive na Maksimiru osvojili Rabuzinovo sunce.

Jedan od onih koji jako dobro poznaje Tudora je i Marko Bencun, Plemić koji je u Tudorovo vrijeme bio važna karika momčadi s Poljuda.

-Tudor je prvi trener koji me uveo u ozbiljniji nogomet. Odužio sam mu se dobrim igrama u toj polusezoni, imali smo dobar odnos. No, nakon toga je došla moja duža pauza zbog ozljede, nakon koje isti ruku na srce malo zahladio, ali to vam je tako u nogometu. O Tudoru mogu zaista kazati sve najbolje. Svoj najbolji nogomet sam igrao pod njegovom trenerskom palicom, i zahvaljujem mu što mi je kao mladom igraču ukazao povjerenje, kaže Bencun za Hercegovina.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudor je ponovno na klupi Hajduka. Što mogu očekivati navijači kluba iz Splita?

-Igor je takav tip čovjeka da ga se može i voljeti i ne, ima svoje vrline i mane kao i mi svi. On ne trpi kojekakve zvijezde, ima svoj stav i gard i ja ga kao takvoga uvelike poštujem i cijenim. Što se tiče njegovog trenerskog znanja, imam zaista visoko mišljenje o njemu. U svakom trenutku si na terenu znao što trebaš raditi kao igraš. Sve je polazilo od vratara, bez nabijanja lopte. Akcije koje su se svaki dan uvježbavale, kao i defenziva, bile su odlična njegova zamisao, koju smo mi sprovodili na terenu.

U Hajduku će prema riječima Maria Stanića staviti naglasak na mlade igrače iz vlastitog pogona. Koliko će Tudor mladima pružiti priliku?

-Mislim da će Tudor tu biti maksimalno korektan. Tko bude radio stvari koje je on zamislio taj će sigurno dobiti njegovo povjerenje i priliku. Mislim da je Igoru najvažnije, kada mladi igrač poštuje njegove ideje i zamisli i to čini u igri. Onaj koji to bude radio, ne treba se bojati za svoju minutažu. To je ono što mogu kazati iz svog vlastitog iskustva.

Jedan trenutak će Marko Bencun posebno će pamtiti.

-Utakmica u Kranjčevićevoj s Dragovoljcem, i moja dva najdraža pogotka u karijeri. Gol u 92. minuti za prvo mjesto na tablici, i euforija s navijačima i trenerom Tudorom. Trenutak koji se ne može opisati i koji će zauvijek ostati uspomena, kazao je u razgovoru za Hercegovina.info Marko Bencun.

Vezani članci