LUKA MODRIĆ "Donio sam odluku o budućnosti u reprezentaciji"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vatreni su jedan dan udaljeni od polufinala Lige nacija protiv Nizozemske koje je na rasporedu ove srijede u 20:45 u Rotterdamu. Zlatko Dalić priprema ofenzivnu postavu za De Kuip. U najavi susreta spominje se kako bi Ivan Perišić mogao zaigrati na lijevom beku dok će lijevo krilo pripasti Luki Ivanušecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ozljede, iz kadra je otpao Joško Gvardiol, a njegovo mjesto popunio je napadač Augsburga Dion Drena Beljo. Kakvu utakmicu očekujemo sutra u Nizozemskoj i na brojna druga pitanja u posljednjoj će presici prije susreta danas su odgovorili izbornik Dalić i kapetan Luka Modrić koji je odmah u startu progovorio o tome je li mu to zadnje natjecanje s Hrvatskom.

- Vidjet ćemo, trenutno sam fokusiran na Ligu nacija i ovo što je ispred nas. A o nastavku moje reprezentativne karijere možemo pričati nakon toga. Donio sam odluku, ali o tome ćemo kad završi Liga nacija.

Zlatko Dalić je progovorio o susretu s Nizozemskom.

- Želimo u finale, želimo pobjedu. Ovo što smo napravili, ulazak u najbolje četiri reprezentacije, je odličan uspjeh. Bit će teško, ali optimist sam. Želimo pokazati sve ovo što smo dobro radili ovih dana.

Hoćete li pustiti igrače doma u slučaju poraza od Nizozemske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne, došli smo tu po medalju. Nema govora da netko ide doma, niti to itko želi. Dat ćemo sve od sebe da ispišemo povijest.

Luka Modrić je nahvalio Nizozemce.

- Igramo protiv mlade i talentirane ekipe koja se zadnjih godina vraća na stare staze. Bit će teško. Igraju doma, ali bit će dosta i naših navijača i to će biti dodatan motiv. Po meni je utakmica 50-50. Dolazimo puni entuzijazma, volje, elana, radili smo sjajno, dobro se osjećamo i nadam se da ćemo to i pokazati na terenu.

Hoćete li iznenaditi Nizozemce sastavom?

- Vi ste ih iznenadili. Vi ste već napisali sastave. Opet se vraćamo na te vaše sastave. Zovete, pitate, tražite sastav, ali eto, to je vaše... - rekao je Dalić.

Hoćete li ostati u Realu ili idete u Saudijsku Arabiju, pitali su Luku.

- Moj fokus je na reprezentaciji. Što se Reala tiče, već sam puno puta rekao sve o tome, ne bih htio ponavljati. Moj fokus je na Nizozemskoj, kad sve završi, možemo o tome.

Osjećate li kao da vam je svaka utakmica s Hrvatskom zadnja?

- Uvijek uživam igrati za reprezentaciju i svaki dolazak ovdje me ispunjava. To što se približava moj kraj s reprezentacijom nije razlog da više uživam. Svaki put uživam ovdje. Dok je tako i dok mogu pomoći, nema razloga da ne budem ovdje.

Imate li poruku za Karima Benzemu?

- Nemam. Rekao sam već što mislim o njemu. Žao nam je što je otišao tako veliki igrač, ali svatko ima svoj put u karijeri i radi ono što misli da je najbolje za njega. Hvala mu za sve što je napravio za Real i želimo mu sreću.

Shvaćamo da Luka ne želi pričati o budućnosti, imate li vi izborniče savjet za njega?

- Luka zna najbolje što je za njega dobro. Svatko odlučuje sam.

Ovo je prvo polufinale Lige nacija, je li ovo isto kao polufinale Svjetskog prvenstva?

- Pa je. Prva sezona ovog natjecanja nije bila dobra za nas. Ove smo došli do ovdje i sada želimo opet napraviti povijest. Nemamo kalkulacija, želimo napraviti dobar rezultat. Protivnik je dobar i kvalitetan, ali mi imamo svoju kvalitetu - poručio je Dalić.

Vezani članci