LP: Suarez izvukao Barcelonu, Bayernu samo gol prednosti

Vidi originalni članak
Madriđani su na Nocu Campu poveli golom Fernanda Torresa u 25. minuti na asistenciju Kokea. Bio je to već 11. Torresov pogodak u 15 nastupa protiv Barcelone. No isti je igrač bio neoprezan i uspio je u 35. minuti dobiti drugi, isključujući žuti karton, i to zbog prekršaja na sredini terena, ostavivši svoju momčad na cjedilu.

U 49. minuti je Messi pokušao škaricama, no pucao je pored gola, a dvije minute kasnije je Neymar je uzdrmao vratnicu. Brazilac je zaprijetio i pet minuta kasnije udarcem glavom, no Oblak je bio spreman. Neymar je pokušao i u 62. minuti, no ponovo nedovoljno precizno. Ipak, minutu kasnije Barcelonina dominacija je donijela ploda. Jordi Alba je pucao, a u gužvi pred golom Luis Suarez je postavio nogu i zabio za 1:1. Sjajni urugvajski napadač je u 74. minuti na ubačaj Danija Alvesa zabio glavom za 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Bio je to treći međusobni okršaj Katalonaca i Madriđana ove sezone i treći koji je završio Barcinom pobjedom 2:1. Osim crvenog kartona, njemački sudac Brych je u čvrstoj i nervoznoj utakmici pokazao još osam žutih kartona.

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić odigrao je za domaćina 64 minute, a onda ga je zamijenio Rafinha.


U Münchenu Bayern je poveo već u drugoj minuti golom Artura Vidala, očekivalo se još golova u mreži gostiju, ali na kraju je rezultat ostao nepromijenjen. Moćni sastav Bayerna došao je do očekivane pobjede, ali portugalski sastav još je u igri za prolaz. Bavarci su dominirali tijekom cijelog susreta, koji nije bio nimalo spektakularan, čak i s premalo prilika, jer se Benfica pokazala kao čvrst sastav, koji nije paničario nakon vrlo ranog primljenog gola.

Bayern je, doduše, imao još šansi, u 18. minuti Ederson je sjajno obranio volej Müllera, a u 34. minuti udarac glavom Vidala odbio se preko gola. U drugom poluvremenu Jonas je imao dvije dobre prilike za goste, ali ispriječio se Neuer. Potkraj utakmice, u 81. minuti, gostujući vratar brani opasni udarac Lewandowskog.

Rezultati prvih susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern Munchen - Benfica 1-0 (Vidal 2)
Barcelona - Atletico Madrid 2-1 (Suarez 63, 74 / Torres 25)

U srijedu, 6. travnja:
Wolfsburg - Real Madrid
PSG - Manchester City

hrt.hr

Vezani članci