KUP BiH Širokobriježani nemaju težak zadatak, ali moraju misliti i na hercegovački derbi

Vidi originalni članak
...trebalo olakšati ionako naizgled lagan posao - na Pecaru dolazi Vitez.

- Nismo nezadovoljni, ali ni prezadovoljni ždrijebom, komentirao je šef struke Širokog Goran Sablić činjenicu da će im prepreka na putu do četvrtfinala biti premijerligaški fenjeraš Vitez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Dobro je da igramo kući, a mogli smo proći i bolje i lošije. U svakom slučaju dobili smo premijerligaša s kojim smo igrali tvrdu utakmicu u prvenstvu. Utakmicu protiv Viteza moramo shvatiti vrlo ozbiljno, dodao je strateg Širokobriježana kojem, kao i njegovim igračima, u posljednje vrijeme ide jako dobro.

Široki je svezao dva gostujuća trijumfa u prvenstvu pa je za vikend u međusobnom duelu u prilici bodovno sustići bodovni Zrinjski. Jasno, nastojat će Sablić nastaviti Kup kampanju te danas možda istovremeno odmoriti neke igrače protiv tima koji za pobjedu ne zna već četiri utakmice.

- Ovaj Široki Brijeg može puno, to je definitivno. Na osnovu načina na koji radimo, da smo ponizni i da se preko tjedna pokušavamo unaprijediti u igri, od ovog Širokog Brijega može se očekivati dosta toga dobroga u nastavku, poručio je Sablić.
Kako su Zrinjski i Sarajevo ispali odmah na startu, Širokobriježanima bi najveću prijetnju, na putu do novog trofeja trebali predstavljati Plavi s Grbavice. A oni, kaže im šef Admir Adžem, žele oba trofeja. Međutim, protivnik Željezničara nije bezazlen. Na Grbavicu stiže Mladost Doboj Kakanj koja je u šesnaestini finala izbacila Sarajevo.

- Nakon dvije vezane pobjede sa dvije gostujuće utakmice sada nas očekuje važan Kup meč. Naše ambicije su da prođemo dalje, a ono što treba istaći jeste da u tri dana imamo dvije utakmice protiv iste ekipe. To može biti i malo opasno, ali vjerujem u naše kvalitete. Želimo ostvariti dvije pobjede, trebat će nam mnogo snage, truda i rada, ali ja vjerujem da će ekipa ispuniti ono što želimo, izjavio je Adžem koji će zbog ozljede Projića protiv GOŠK-a morati mijenjati, ali to ga neće skrenuti sa zacrtanog cilja.

- Kada sam dolazio u Želju, znao sam što su ciljevi i svaki trener koji ovdje dođe ima isti cilj. Borimo se za trofeje, kako u ligi tako i u kupu. Ljudi ulože milijune pa ne osvoje ništa, ali mi ćemo učiniti sve da osvojimo Kup i prvenstvo, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti GOŠK ima težak zadatak pred sobom - ide na noge Olimpiku. Međutim, lavovi se previše ne opterećuju ovim natjecanjem.

- Vraća nam se Elvir Čolić, a dobit će minutažu igrači koji su imali manje priliku igrati jer nam je prvenstvo prioritet, izjavio je njihov trener Slaven Musa pa dodao: To ne znači da prepuštamo Kup, idemo u Sarajevo da pobijedimo. Potom nam slijedi gostovanje u Banjoj Luci kod Borca kad ćemo probati odigrati kvalitetnu utakmicu pa da i mi isprovociramo sreću kako bi se okrenula na našu stranu.
Vukovi s Otoke su ambiciozniji

- Kup je svakako natjecanje koje nas interesira u ovoj sezoni, izjavio je sportski direktor Emir Hadžić pa dodao: Želimo otići što dalje. Ždrijeb nam je dodijelio GOŠK, koji je pokazao da se radi o jednoj jako nezgodnoj ekipi koju sa klupe sjajno vodi Slaven Musa. Ekipa koja pobijedi Sarajevo i Široki Brijeg sigurno zaslužuje respekt, ali mi se želimo nametnuti i ostvariti prolazak u četvrtfinale.

Piše: Slaven Nikšić, sport@dnevni-list.ba

Kup BiH, osmina finala

Rudar Prijedor - Čelik 15.00
(Goran Paradžik, Ljubuški)

Olimpik - GOŠK 15.00
(Vladimir Bjelica, Ist. Sarajevo)
Svatovac Poljice - Sloga Simin Han 15.00
(Ermin Sivac, Zenica)

Bratstvo Gračanica - Sloboda Tuzla 15.00
(Miloš Gigović, Gradiška)

Željezničar - Mladost Doboj Kakanj 18.00
(Dragan Petrović, Banja Luka)

Široki Brijeg - Vitez 18.00
(Samir Spahalić, Mostar)

Borac Banja Luka - Krupa 18.30
(Haris Kaljanac, Sarajevo)

studenog
Leotar - Zvijezda Bijeljina 15.00
(Darko Obradović, Stolac)

Vezani članci