FOTO  Kup BiH: NK Široki Brijeg - FK Željezničar 0:1

Vidi originalni članak

Prve tri minute utakmice protekle su u tišini tribina stadiona na Pecari o čemu smo već pisali na našem portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Matić, Barišić, Čorić, Wagner, Ćorluka, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Marković.

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Bogičević, Stanić Blagojević, Hajdarević Zakarić, Ramović, Zec, Ubiparip.

Željezničar je prvu prigodu imao preko Zeca u devetoj minuti, ali vratar Širokog Brijega nije imao problema da obrani njegov udarac. Gosti su posjed lopte i bolju igru mogli okruniti u 16. minuti kada je Hajdarević snažnim udarcem sa 20-ak metara šutirao, ali lopta je otišla tik pored vratnice Zlomislića.

Uslijedio je mirniji period igre do kraja poluvremena, a vrijedi istaći 40. minut i priliku Širokog Brijega nakon slobodnog udarca, ali lopta je otišla pored vrata.

Početak drugog dijela protekao je bez većih prilika. Do prve prilike u nastavku čekala se 72. minuta kada je nakon jedne dubinske lopte Stevanovića, Zec uputio snažan udarac iskosa, ali je Zlomislić sjajno reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, Široki Brijeg preuzima i kontrolu igre i stvara nekoliko prilika koje nisu ozbiljnije ugrozile vrata tima s Grbavice.

U 72. minuti nova stopostotna prigoda za Željezničar. U situaciji jedan na jedan sa vratarom Zlomislićem, nogometaš Željezničara nije uspio da matira večeras sjajnog i raspoloženog čuvara mreže domaćih.

U 85. minuti odlična prilika za Željezničar. Nakon kornera šutirao je Šabanadžović, ali opet se istaknuo Zlomislić. Samo minut kasnije isti igrač je pogodio za veliko slavlje i prednost gostiju!

Do kraja susreta Široki Brijeg je pokušavao doći do izjednačenja, ali rezultat se nije mijenjao pa će Željezničar uoči revanša na Grbavici imati veliku prednost.

Vezani članci