Jovanović: Hrvatska može biti domaćin skupine Eura 2020

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
"Ako se osigura financijska konstrukcija na način da bude transparentna i da ne bude problema kao što se dogodilo sa rukometnim dvoranama za Svjetsko prvenstvo 2009, onda nema nikakvog razloga da i u Hrvatskoj ne bude jedna od skupina EURA. Tim više što je Hrvatska zemlja koja uživa veliki ugled u svijetu po svojoj nogometnoj reprezentaciji", izjavio je Jovanović danas za Hinu.

On je izrazio nadu da će se do 2020. godine srediti stanje "u hrvatskom nogometu i nacionalnoj ligi", pa ne vidi razloga zašto se ne bi kandidrali i za domaćinstvo jedne skupine Europskog nogometnog prvenstva te godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući izjavu predsjednika UEFE Michela Platinija na nedavnoj proslavi 100-godišnjice Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), u kojoj je upozorio na moguće neregularnosti u hrvatskom nogometnom prvenstvu, minstar Jovanović je za današnjeg boravka u Splitu novinarima također rekao da se slaže sa takvom Platinijevom ocjenom.

"Meni su mnogi zamjerili kada sam to govorio na početku mog ministarskog mandata, a sada kada je to Platini rekao vidi se da sam bio u pravu. Mene su zbog mojih izjava neki bivši čelnici HNS-a napali da se kao minsitar miješam u nogomet te da će se zbog toga žaliti UEFI, a sada su dobili jednu poruku. Platini je na taj način razgovarao i sa mnom u Beogradu gdje je bila konferencija o spriječavanju neregularnosti u sportu", kazao je Jovanović. Dodao je kako je spreman surađivati sa svim institucijama radi rješavanja problema huligana rekavši kako se radi o "šačici navijača koji teroriziraju sve ljubitelje sporta u Hrvatskoj".

Hina/Fena

Vezani članci