Josip Šimunić: Neću se ispričati za skandiranje Za dom spremni

Vidi originalni članak
Učinio sam to i više puta u Njemačkoj. Slagali se sa mnom ili ne, 'Za dom spremni' je stari hrvatski pozdrav i ne vidim u tome baš ništa sporno. I zbog toga se nisam, niti se želim ispričati, niti bih se trebao kajati. Nemam kome ni zbog čega. Hrvatska je slobodna država i ja sam to učinio iz čistog zadovoljstva, od srca. Tragično je da se to interpretiralo kao ustašluk, ali na sudu ću dokazati da sam bio u pravu. Da, još sam na sudu u Švicarskoj, na njihovom ustavnom sudu, jer CAS je Fifin sud i u ingerenciji je švicarskog pravnog poretka. Ići ću do kraja, sudski su dokazati da je moje pravo pozdravljati starim hrvatskim pozdravom i da nikoga nisam uvrijedio", rekao je Šimunić.

Šimunić je komentirao i kako je nakon susreta s Ottom Barićem koji mu je rekao kako nije smio tako nešto napraviti on odgovorio; Otto, nemojte me vrijeđati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji žele omalovažavati i kriminalizirati moj čin, pitaju - što je on mislio? Jedino ja znam što sam u tom trenutku mislio, a nisam mislio ništa zlo. Volim svoju državu, pa iako sam rođen u Australiji, odgojen sam da volim Hrvatsku, a nakon te utakmice i svega što se događalo poslije, još više volim svoju Hrvatsku. Ako nekome to smeta, to je doista njegov problem", naglasio je Šimunić.

direktno.hr

Vezani članci