Jelavić: Želim u Rangerse! Golovima sam zaslužio priliku da odem

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Informirali su me o interesu Rangersa i mogu samo reći da doista želim doći u škotski Premiership. Rapid je veliki klub i uživao sam igrajući ondje. Istodobno, vratio sam Bečanima sve što su mi dali golovima. Mislim da zaslužujem priliku za odlazak – rekao je napadač hrvatske reprezentacije, koji još ima važeći dvogodišnji ugovor s austrijskim klubom.

Njegova izjava o postojanju interesa škotskih prvaka jasno pokazuje da sportski direktor bečkog kluba Alfred Hörtnagl nije bio osobito iskren kada je za medije izjavio da službena ponuda iz Glasgowa nije došla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Oduvijek je moja želja bila zaigrati na Otoku, a Rangersi su veliki klub s iznimnom tradicijom. Volio bih igrati za njih.

Menadžer prvaka Walter Smith ranije je novinarima potvrdio da pokušava dovesti Jelavića, te da će situacija biti poznata najkasnije u utorak.

Danas Bečani igraju uzvratni dvoboj trećeg pretkola Europa lige protiv bugarskog Beroea u Beču. U prvom je dvoboju bilo 1-1. Ispadnu li Austrijanci, Jelavić će gotovo sigurno preseliti na Otok. U suprotnom je posao vrlo upitan, s obzirom da su Bečani ovog ljeta već prodali dva napadača: Erwina Hoffera i Stefana Maierhofera.

Prošle je sezone Jelavić zabio 18 golova za Rapid u 33 prvenstvena nastupa, a dodao je i devet golova u 12 utakmica Lige prvaka. Kao željeno ga pojačanje Rangersa posebno kvalificiraju tri postignuta u dvama dvobojima sa Ceticom, najvećim rivalom Rangersa.

Tekst o Jelaviću kao potencijalnom pojačanju kluba s Ibroxa u utorak je donio i glasgovski The Herald. Uz detaljan opis Jelavićevih profesionalnih i privatnih okolnosti, novinar uglednog dnevnika raspitao se o Jelavićevim igračkim kvalitetama kod austrijskog kolege Erica Willemsena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pametan je napadač koji pokušava pronaći pravu poziciju u napadu radije no da se oslanja na svoju fizičku snagu, premda je posjeduje. Radi se o univerzalnom napadaču. Zabija s objema nogama i glavom. Kad je dolazio u Rapid, došao je s nadimkom "Leteća tvrđava". Nije tipičan centarfor kaznenog prostora. Voli sudjelovati u građenju igre – rekao je Willemsen.

preuzeto: Autor: Agencija Totalsport / jutarnji.hr

Vezani članci