Ištuk: Psihološka barijera prebrođena

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Momčad koja je prošle sezone na Pecari primila pet komada ovog je puta još dobro prošla primivši samo tri gola i to prvenstveno zahvaljujući vrataru Emiru Hadžiđulbiću koji je spriječio novi potop momčadi iz Gradačca na Pecari. Načeo ih je u 9. minuti nakon kornera Dalibora Šilića Danijel Kožul. U 42. minuti loptu je iza leđa Zvijezdinog čuvara mreže nakon lijepe akcije Šilić - Barišić - Ivanković zakucao ovaj potonji, a konačnih 3:0 postavio je nakon asistencije Dioga s desnog boka povratnik u momčad Boško Peraica. Moglo je biti i uvjerljivije da je ušao iznenađujuće nezgodan udarac Ivora Weitzera koji u 39. minuti s preko 30 gađa vratnicu... I to nije bilo sve. Zvijezda je došla igrati zatvorenije na kontre i to joj se očito nije isplatilo, Ištukova momčad je radila što je htjela i kad je htjela, pa je jasno da je širokobriješki strateg nakon uzastopnih poraza od Rudara i Olimpika bio vrlo zadovoljan nakon prve domaće pobjede sezone.
- U susret smo ušli pod dojmom dvaju poraza, s dozom straha, ali i odlučnosti, rekao je, dodavši: Vidjeli smo igru s puno želje, prilika, kombinacija, u psihozi koja je vladala odrađen je jako dobar posao.
Ustvrdio je Ištuk, onako više između redova, da je Europa konačno zaboravljena. A to je bio problem, jer, kako je ranije isticao širokobriješki šef struke, psihološki pad uzrokovan nedostatkom motivacije zbog 'prešaltavanja' na prvenstvo postao je opasan.
- Pobijedili smo u utakmici protiv momčadi koja nije loša, ovo će sigurno dobro doći za dizanje samopouzdanja uoči posljednje utakmice prije prvenstvene pauze (gostovanje u Travniku op. a.). Mislim da smo prebrodili psihološku barijeru nastalu nakon Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, spomenuo je ponovno slabiji postotak realizacije od mogućeg. I imao je svako pravo to učiniti, jer Zvijezda je bila zrela za peticu. Dojam je da je Široki mogao odigrati i nešto čvršće, no opet treba uzeti u obzir da su se igrači morali boriti i protiv Zvijezde, makar bezvoljne, i protiv grča nastalog zbog imperativa rezultata. Ovo je svakako pomoglo da se planovi vrate u normalan kolosijek, a je li Široki trenutačno sposoban i za nešto više, reći će nam sljedećih nekoliko kola. Slijedi Travnik, pa nakon pauze dolazak Željezničara na Pecaru, a onda dva vezana gostovanja kod Leotara i Slobode...

Piše: Slaven Nikšić/dnevni list

Vezani članci